Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Міксер є таким приладом, без якого сучасна господиня просто як без рук. Спробуйте замісити без міксера бісквітне тісто або зробити безе – це досить важко. Діапазон цін на цей пристрій дуже широкий. Який міксер краще вибрати?

Міксер – це прилад, оснащений одним або двома вінчиками, що дозволяє змішувати або збивати в залежності від швидкості обертання кілька інгредієнтів. Крім того, в комплект ручного міксера також входять насадки для замісу густого тіста. 

Одним з основних переваг ручного міксера потужністю 500 Вт є його невисока ціна: він коштує значно нижче, ніж більш складні прилади.

Крім того, міксер так само просто мити: закласти насадки в посудомийну машину – і готово. Легко миється і чаша, незалежно від того, з якого матеріалу виготовлена: пластику, скла або нержавіючої сталі.

Наступним плюсом міксера є його невеликі габарити.

Що стосується сфери застосування, то вона, здавалося б, не надто широка: приготування різного виду тіста – тай і все. Однак додавши сюди різні соуси, муси і креми, отримаємо досить широкий асортимент страв.

На що звернути увагу при купівлі міксера:

  • Потужність пристрою. Якщо Ваш міксер використовується тільки для змішування і збивання тіста та соусів з рідкою консистенцією за допомогою вінчика, тоді ідеально підійдуть моделі 350 Вт. Якщо Вам необхідно замісити круте тісто, потрібно пристрій потужністю не менше 600 Вт, а для професійного використання є міксери на 1000 Вт.
  • Ергономіка, матеріал, шум. Всі ручні міксери дуже схожі між собою, але форму рукояті, вагу самого приладу, форму вінчиків, наявність або відсутність LCD-дисплея, ліхтарика і функцій паузи або таймера тощо, доведеться підбирати «під себе». Також Вам потрібно буде вибрати число швидкостей, вид кнопок, матеріал і форму чаші, якщо вона є в комплекті.

Для комфортної і досить тривалої роботи вага міксера не повинна перевищувати 1,5 кг. Чим прилад важче, тим більше Вам буде потрібно відпочивати, а заміс крутого тіста – це робота не з легких.

Дуже важлива наявність ергономічної нековзної ручки. Найкращі міксери мають саме таку рукоять: вона гарантує, що Ви не упустите свій прилад в соус, навіть якщо на руки потрапили бризки.

  • Насадки. Форми насадок для міксера можуть бути досить далекі від класики, однак ми все ж дотримуємося саме класичного варіанту. З іншого боку, сьогодні багато виробників пропонують в кількості насадок, крім традиційного вінчика, ще один, посилений. Він необхідний для змішування і збивання більш густих соусів і мусів – це гарна ідея, тому що в процесі використання звичайний тонкий вінчик часто втрачає свою форму. Існують насадки для змішування коктейлів та пюре.
  • Функції та швидкості. Необхідність наявності або відсутності електронного дисплея залишається під питанням. Чи необхідний він в такому простому приладі, як міксер? Однак, якщо вибраний Вами пристрій оснащений таймером і функцією паузи, то, звичайно, дисплей зайвим не буде.

C:\Users\User\Desktop\gemlux-gl-hm-305p-big.jpg

Ліхтарик дозволяє краще розглянути структуру суміші на предмет її однорідності, однак насправді такої необхідності зазвичай немає.

Число швидкостей сучасного міксера може коливатися від 5 до 20, але якщо 5 – це відверто мало, то 20 – мабуть, занадто багато, достатньо і 10-12. Швидкісний режим може регулюватися як окремими кнопками, так і змінним перемикачем (найчастіше). Такий варіант, звичайно, зручніше, так як дозволяє прискорювати процес збивання, не припиняючи його.

Не менш важливим є рівень шуму при роботі міксера. Також слід звернути увагу на довжину кабелю живлення, якщо він занадто короткий, це ускладнить використання пристрою. Існують і бездротові пристрої, які дають значну свободу пересування.

Як вибрати міксер з чашею для будинку? Тут найголовніше – щоб ємність легко милася (бажано, в посудомийній машині) і щоб її бортики були досить широкими і одночасно високими. В іншому випадку Ви ризикуєте забризкати стравою все навколо. Слід зазначити, що сьогодні в продажу можна побачити окремі кришки для використання разом з міксером. По суті, це кришка з отвором посередині, в який опускаються насадки міксера, а краї кришки при цьому не дають краплям розлітатися.

C:\Users\User\Desktop\71891028707369.jpeg

Блендер як конкурент міксера

Блендер – це більш універсальний побутовий прилад, ніж міксер. Він призначений для змішування і пюрування супів, подрібнення кубиків льоду, приготування коктейлів і так далі. Ручний блендер, в комплект якого входить насадка тонкого вінчика, може використовуватись як міксер.

Плюс використання блендера в порівнянні з міксером полягає в тому, що його потужність трохи вище. Крім того, купуючи блендер, ви економите місце на кухні, міксер вам вже не потрібен. 

Що стосується особливостей вибору блендера, як замінника міксера, то тут ми бачимо все ті ж параметри, які необхідно взяти до уваги при виборі приладу. Блендер може стати цілком гідним аналогом міксера. Крім того, варто звернути увагу на потужність приладу. Щоб блендер добре працював при змішуванні і збиванні, необхідно, щоб його потужність була не менше 500 Вт. Ця рекомендація також дійсна, якщо ви використовуєте пристрій досить часто і працюєте з великим об'ємом продуктів.

З іншого боку, якість перемішування і збивання за допомогою блендера здається сумнівною за рахунок того, що в ручному блендері використовується тільки одна насадка, тоді як класичний міксер оснащений двома, що дозволяє досягти результату швидше і зробити це якісно.

Міксер і блендер – комбіновані прилади 2 в 1

C:\Users\User\Desktop\mirta-bhm-350-bm_images_12090997302.jpg

Щоб полегшити купівлю і не змушувати господарку вибирати між двома приладами, деякі виробники випускають комбіновані апарати 2 в 1. Зазвичай це традиційні блендери, які мають в комплектації два вінчика. Такі моделі відрізняються компактністю і працюють з невисокою потужністю. З їх допомогою однаково зручно збивати, перемішувати, молоти і виконувати багато інших дій для приготування повноцінних домашніх страв.

В окремих випадках комбіновані моделі виглядають як цілі кухонні комбайни, які вміють не тільки змішувати та збивати, але і обробляти м'ясо, готувати томатний сік, молоти крупи та інше. Ці пристрої відрізняються високою потужністю, а всі операції в них проводяться за допомогою натискання відповідної кнопки. Якщо вибирати такий апарат, потрібно враховувати, що він має високу вартість. До того ж далеко не всі його функції можуть знадобитися в повсякденному житті.

сайт зроблено в adgrafics