Спеціалісти Хмельницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області щоденно проводять моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та здійснюють планові заходи державного нагляду (контролю).
Найпоширенішими виявились наступні порушення: обслуговування відвідувачів, які не одягли маску належним чином; недотримання соціальної дистанції півтора метра між відвідувачами; несвоєчасне проведення вологого прибирання виробничих приміщень; порушення режиму проведення дезінфекції робочих поверхонь; недотримання вимог щодо поводження з використаними засобами індивідуального захист.
До суб’єктів господарювання, які не дотримувалися карантинних вимог, застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема поінформовано органи місцевої влади, працівниками поліції складено 1 протокол про адміністративне правопорушення згідно зі статтею 44-3 КУпАП ч.2.
В ході перевірок фахівцями управління проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед працівників закладів щодо дотримання протиепідемічних заходів з метою недопущення виникнення та поширення випадків захворювання на COVID-19.