30 березня 2021 року на базі Дунаєвецького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено навчання з операторами ринку, які здійснюють реалізацію сировини тваринного походження в м’ясних магазинах.
У ході навчання було наголошено на питаннях:
- дотримання правил при забої, транспортуванні та реалізації сировини тваринного походження в закладах торгівлі;
- проведення обов’язкової ветеринарно-санітарної експертизи м’ясних туш;
- гігієнічні вимоги до потужностей, на яких здійснюється виробництво та/або обіг харчових продуктів;
- вимоги до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти;
- вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами.
- дотримання протиепідемічних заходів по профілактиці та недопущенню поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.
З власниками магазинів укладено угоду на здійснення державного контролю.