Спеціалісти Хмельницького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, спільно зі cпівробітниками Національної поліції, продовжують здійснювати санітарно-епідеміологічні обстеження закладів громадського харчування та об’єктів продовольчої і непродовольчої торгівлі, розташованих на території громади.
Під час заходів контролю увага акцентується на дотриманні маскового режиму, обов’язковому проведенні температурного скринінгу персоналу, наявності запасів засобів індивідуального захисту, дотриманні соціальної дистанції між відвідувачами, відстані між столами у закладах громадського харчування. Також, рейдові групи перевіряють наявність антисептиків, дезінфікуючих засобів і облаштування місць з додатковими контейнерами для використаних засобів індивідуального захисту.
За результатами перевірок значних порушень не виявлено, а незначні недоліки були відразу усунені.
Крім участі у перевірках, фахівці Держпродспоживслужби постійно проводять активну роз’яснювальну роботу серед членів громад щодо профілактики поширення коронавірусної хвороби COVІD-19.