З 22 по 25 березня 2021 року спеціалістами Волочиського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було проведено навчання із представниками закладів освіти Волочиської та Наркевицької територіальних громад на тему: «Безпечне харчування в закладах освіти».
У освітньому заході взяли участь директори шкіл, завідувачі садочків, кухарі, завідуючі господарством, медичні сестри.
Також, крім організації безпечного харчування дітей в закладах освіти, під час зустрічі розглядалися питання:
- профілактики та недопущення виникнення випадків коронавірусної хвороби COVID-19 серед працівників та дітей в закладах освіти;
- простежуваності харчових продуктів, дотримання схеми «крок назад» в закладах освіти;
- визначення небезпечного, безпечного та непридатного харчового продукту;
- визначення фізичного, хімічного та біологічного факторів;
- вимог до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в навчальних закладах;
- переліку харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах;
- програми-передумови системи НАССР щодо здоров'я та гігієни персоналу.