Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

997

Під контролем Кам’янець-Подільського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснено завезення поголів’я добового молодняка індиків кросу BUT-BIG-6 в птахогосподарство ТОВ «Руда Індичка» с. Руда Кам’янець-Подільського району з підприємства «GERCZAK NORD-POL HATCHERY SPOLKA JAWNA» м. Ілава, Польща.

Робота проводилась відповідно до вимог наказу Мінагрополітики України від 16.11.2018 № 553 «Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки».

998

Всього завезено 6800 голів птиці. Спеціалісти Кам’янець-Подільського управління спільно з уповноваженим лікарем ветеринарної медицини, спеціалістом Хмельницького прикордонного інспекційного пункту ветеринарної медицини в присутності директора підприємства, відомчого лікаря ветеринарної медицини здійснювали контроль від процесу дезінфекції автомобіля, розпломбування, перевірки температурного режиму в автомобілі, розвантаження, розселення молодняка, відбору зразків, перевірки документації. 

Для транспортування молодняка використовують разові картонні ящики, які після розвантаження та відбору зразків утилізують. Цікавим є те, що відходу поголів’я не спостерігалось ні під час транспортування, ні після розселення індичат в «брудери», кожен з яких обладнано лампами для обігріву, годівницями та поїлками. Дані вказують на високу культуру збереження молодняка при транспортуванні з дотриманням необхідних технологічних та ветеринарно-санітарних вимог. 

999

Відповідно наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 04.12.2017 № 1161 «Про здійснення заходів з недопущення занесення сальмонельозу птиці» комісійно було відібрано зразки підстилки з ящиків для транспортування для дослідження на сальмонельоз та направлено в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. Також відібрано зразки комбікорму для проведення дослідження на сальмонельоз.

сайт зроблено в adgrafics