22 лютого 2021 року Полонським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено семінар-навчання на тему: «Вимоги до безпечності та якості молока та молочних продуктів» для менеджерів молокопереробних підприємств.
Семінар відкрив начальник Полонського управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області області Віталій Онофрійчук, який наголосив на дотримані операторами ринку загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.
В ході бесіди спеціалістами управління та ветеринарної лікарні обговорено питання щодо:
- обладнання молокозакупівельних пунктів;
- забезпечення контролю загальної бактеріальної забрудненості, кількості соматичних клітин та кислотності молока у весняно-літній період;
- забезпечення МЗП миючими та дезінфікуючими маркованими засобами, дозволеними в харчовій промисловості, та в достатній кількості;
- дотримання гігієни персоналу і самих тварин;
- своєчасного проходження медичних оглядів персоналом та забезпечення їх спецодягом.
Начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Полонського управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Наталія Будкевич наголосила на відповідальності операторів ринку за порушення законодавства про харчові продукти.
Захід проведено з дотриманням карантинних вимог.