Хмельницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області проводить щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.
Лише з 1 по 5 лютого цього року спеціалістами управління було відвідано 43 об’єкти. Зокрема обстежено 30 закладів торгівлі продовольчими товарами, у 7 з яких було виявлено порушення, а також 3заклади торгівлі непродовольчими товарами та 10 освітніх закладів, в одному з яких також було вивлено порушення.
Основні порушення, які було зафіксовано:
- не проводиться температурний скринінг працівникам закладів перед початком роботи;
- відсутні засоби індивідуального захисту у відвідувачів та працівників закладів;
- недотримання соціальної дистанції та відсутність дистанційних позначок;
- порушення режимів проведення дезінфекції поверхонь;
- недотримання вимог щодо поводження з використаними засобами індивідуального захисту.
Про результати моніторингових обстежень проінформовано органи місцевої влади.
Варто зазначити, що під час проведення перевірок проводиться роз’яснювальна робота. Особлива увага приділяється дотриманню протиепідемічних вимог навчально-виховними закладами.