05 лютого 2021 року за ініціативи Дунаєвецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області відбулися навчання із керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти, керівника та спеціалістів відділу освіти Смотрицької ОТГ.
Під час проведення заходів у режимі відеоконференції спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства наголосили присутнім на наступних питаннях:
- дотримання гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів у закладах освіти з урахуванням «Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти»;
- вимоги до постачальників харчових продуктів в загальноосвітні навчальні заклади, як при постачанні харчових продуктів, так і при оголошенні тендерів на постачання харчових продуктів;
- впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР у закладах освіти відповідно до «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти»;
- організація харчування школярів відповідно до вимог «санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»;
- дотримання протиепідемічних заходів по профілактиці та недопущенню поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.