Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Molotok

Під час проведення планової перевірки характеристик енергоспоживчих продуктів, в тому числі електричних ламп та світильників, посадовими особами відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області встановлено порушення вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 27.05.2015 № 340 «Про затвердження Технічного регламенту енергетичного маркування електричних ламп та світильників», а саме: відсутність енергетичної етикетки.

На вимогу посадових осіб, суб'єктом господарювання протягом проведення перевірки не було надано підтверджувальних документів про особу, яка надала суб'єкту господарювання продукцію, що не відповідає встановленим вимогами законодавства.

Невиконання суб'єктом господарювання обов`язку підтвердження походження продукції надає органу ринкового нагляду правові підстави застосувати до нього санкції як до особи, що вважається такою, яка ввела продукцію в обіг, які передбачені Законом України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» (далі – Закон).

В судовому порядку, суб'єкт господарювання вимагав визнати неправомірними дії Держпродспоживслужби, зокрема в частині притягнення до відповідальності у вигляді штрафу на суму 51000,00 грн. в порядку вимог п.2 ч.2 cт. 44 Закону.

Звертаємо увагу, що відповідно до ч.7 ст.8 Закону, у разі якщо виробник продукції не може бути ідентифікований органом ринкового нагляду, для цілей цього Закону особою, що ввела таку продукцію в обіг, вважається кожен суб`єкт господарювання в ланцюгу постачання відповідної продукції, який протягом строку проведення перевірки не надав документацію, що дає змогу встановити найменування та місцезнаходження виробника або особи, яка поставила суб`єкту господарювання цю продукцію.

За результатом розгляду справи встановлено, що посадові особи відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області діяли на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

сайт зроблено в adgrafics