Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

5 лютого 2021 року спеціалістами Полонського управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, спільно з представниками відділу освіти Понінківської ОТГ, а також працівниками харчоблоків та медперсоналом підпорядкованих закладів освіти проведено семінар-обговорення на тему: «Безпека життєдіяльності та організація харчування учасників освітнього процесу».

На зустрічі було розглянуто наступні питання:

  • епідеміологічне значення дотримання санітарного режиму;
  • санітарно-гігієнічні вимоги до обладнання, посуду, інвентарю, тари;
  • методи дезінфекції;
  • гігієнічна характеристика методів дезінсекції та дератизації;
  • особиста гігієна персоналу;
  • постачальники продукції та простежуваність харчових продуктів.

Увага присутніх акцентувалась на основних вимогах нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 №2205, який набрав чинності з 01 січня 2021 року та на впровадженні в закладі системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

В ході заходу обговорено найбільш актуальні проблеми, які виникають при організації та наданні послуг харчування дітей в освітніх закладах. Новизною в організації харчування стало те, що у закладах освіти організовуються умови для забезпечення харчування учнів з особливими дієтичними потребами, у тому числі з непереносимістю глютену та лактози.

Також, значну увагу було приділено контролю за безпечністю та якістю продуктів, що надходять до харчоблоків від постачальників. Зокрема експедитори-водії автотранспорту та особи, що супроводжують продукти під час транспортування  повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та мають бути забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями, одноразовими масками, антисептичними засобами).

Напередодні, аналогічну зустріч проведено з освітянами Полонської ОТГ в онлайн режимі.

945946

сайт зроблено в adgrafics