Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

C:\Users\User\Desktop\icon_sushilka.jpg

Якщо ви хочете, щоб у вас цілий рік були найсмачніші і корисні сухофрукти, то Вам ніяк не обійтися без електросушарки.

За допомогою неї ви забезпечите себе корисними вітамінами з дачі.

І все таки, що таке сушарка для овочів і фруктів? У більшості випадків це пластиковий корпус, в якому вбудований двигун з вентилятором, що створює повітряні потоки. Тепле повітря тут утворюється за рахунок тена, причому конструкція його може бути різною. Якщо модель стандартна, то в корпусі як правило встановлений один вентилятор і один тен.

5 факторів або правил, на які варто орієнтуватися перед походом в магазин.

В першу чергу вони поділяються за матеріалом виготовлення. Металеві моделі в кілька разів перевершують за ціною свої пластикові аналоги. А виконують при цьому одну і ту ж функцію. Чи варто витрачати зайві гроші? Іноді набагато простіше взимку купувати готові сухофрукти, ніж чекати поки себе окупити такий дорогий агрегат.

Пластикові сушарки дуже легкі і транспортабельні. Зустрічаються реально компактні моделі. Захотіли висушити фрукти прямо на дачі? Просто розібрали, завернули її в сумку і без проблем перевезли хоч на громадському транспорті. А ще дуже важливо, що пластик буває прозорий. І ви в реальному часі, не знімаючи кришку, зможете контролювати весь процес сушіння.

Метал в процесі роботи нагрівається іноді до таких температур, що до його стінки можна обпектися. У комплекті до них для витягування лотків можуть йти спеціальні силіконові рукавички.

Загальне правило для будь-якої побутової техніки - якщо вам трапляються апарати, які погано пахнуть пластмасою або хімією, обходьте їх стороною відразу. Не вірте, якщо запевняють, що все випарується після перших годин роботи. Всі якісні електросушарки повинні виготовлятися з харчового пластику. У ньому відсутні будь-які токсичні речовини, які отруюють організм. Перевіряйте якість пластика за відповідними позначеннями на його корпусі. Якщо вони є, можна спокійно користуватися сушаркою, не турбуючись про шкоду здоров'ю.

Практично всі моделі поширюють навколо себе рясні запахи тих продуктів, які сушаться всередині. Здавалося б, що тут такого? А справа в тому, що якщо у вас є газовий котел і на кухні стоїть спеціальний датчик, не дивуйтеся, коли він раптом почне спрацьовувати з невідомих причин. Причиною може бути деякі аромати від роботи вашої сушарки.

Кількість ярусів і лотків

максимальное количество поддонов у марки изидри 30шт

Безумовно, дуже зручно розкладати продукти при сушінні на яруси. І здавалося б, чим їх більше, тим краще. Але все не так однозначно. Кожна електросушарка має певну потужність. Наприклад, є моделі 250Вт-350Вт-500Вт-1000Вт. Так ось, якщо потужність моделі 350Вт, то для якісної роботи вона повинна мати максимум від 4-х до 5-ти піддонів.

У магазині вам можуть запропонувати сушарку і з великою кількістю лотків. Але що відбувається при роботі такої "Вавилонської вежі"? Сам вентилятор з нагрівальним елементом у них знаходиться знизу. У підсумку виходить, що ті фрукти, які знаходяться до них ближче, пересушуються. Для них потрібно набагато менше часу сушіння, ніж для тих, які розташовані на верхніх ярусах. Таким чином, при збільшенні піддонів, Ви звичайно підвищите продуктивність, але зіпсуєте самі овочі. Перший ряд буде сильно висушений, а останній ще навіть не готовий до вживання. Для нормальної роботи, Вам доведеться кожну годину займатися жонглюванням піддонів.

Тому запам'ятайте, що ідеальний середній варіант - це 4-5 лотків для прямоточних моделей потужністю в 350Вт. У трохи більше дорогих моделей, подача повітря дещо інша. У них йде поділ потоків - повітря рівномірно розганяється не на пряму через осередки в лотках, а по краях стінок через технологічні отвори. Далі проходить уздовж кожного лотка окремо і виходить по центру. За рахунок цього можна збільшити кількість ярусів від 15 шт. у вітчизняних виробників і до 30 шт. в імпортних. Правда, якщо почитати уважно інструкцію, то при такій висоті добре будуть сушитися тільки трави або квіти. Хтось взагалі вважає, що їх краще сушити природним способом. Але по-перше, на це у Вас піде декілька днів, а не кілька годин. А по-друге, при природній сушці обов'язково знайдуться цікаві і незвані гості.

Для більш важких продуктів, потужності двигуна на таку вежу все-таки вистачати не буде. Крім того, при малій потужності до 500 Вт, на таких сушарках добре готувати тільки пастилу. Все інше при такому способі розгону повітря вимагає набагато більшого часу. Тут Вам вже знадобляться моделі в 1000 Вт. При даній потужності на 15 піддонів можна буде завантажити одночасно півтора відра вишні, яблук, слив або близько 7 літрів пастили. На таку сушку піде до 24 годин безперервної роботи апарату. У стандартний набір з п'яти сіток поміщається всього піввідра. На один лоток йде 3-4 повноцінних яблука. Це щоб Ви розуміли реальні обсяги.

Ще має значення не тільки кількість, але і якість піддонів.

Майте на увазі - чим тонше будуть пластинки, тим простіше відшаровуються висушені фрукти, овочі та інші продукти. А щоб у Вас маленькі ягідки не випадали через великі отвори, придбайте моделі, піддони яких мають сітку з дрібною перфорацією. Такі сушарки більш універсальні. Або заздалегідь дивіться комплектацію. Окремі види мають в наявності спеціальні дрібні сіточки. Ці сіточки можна використовувати і просто як прокладки, щоб менше забруднювати основний пластик від липких фруктів і ягід. Помити їх набагато простіше.

поддодны с мелкой сеткой для ягод у сушилок для овощей и фруктов

Звертайте увагу і на висоту піддону. Чим вони вище, тим більші шматочки сухофруктів можна укласти. В окремих моделях вони навіть регулюються.

Ще не рекомендується зменшувати заводську кількість лотків. Наприклад, у сушарці спочатку їх повинно стояти 5шт, а у Вас фруктів зібралося лише на 3шт, що робити? У цьому випадку все одно збирайте машинку з п'ятьма піддонами. Просто два з них (зробіть їх верхніми), залишаться порожніми. Це впливає на обдув і правильну циркуляцію повітря.

Також не встановлюйте електросушарку на підлогу. Вона повинна розташовуватися тільки на чистій поверхні столу або на кухонній гарнітурі. Забір повітря у них відбувається через днище. І якщо Ви встановите її на брудну підлогу, то весь пил і сміття буде всередині неї. З урожаєм можете розпрощатися.

Потужність двигуна і його розташування

Електросушарки випускають різної потужності. Від чого ця потужність залежить, і яку саме вибрати Вам? Якщо Ви використовуєте агрегат з прямоточною нижньою подачею повітря через сітчасті піддони тільки для сушки фруктів, ягід і овочів, при цьому в невеликих кількостях, то вибирайте варіанти до 350Вт. Більш потужні моделі потрібні для роботи з дещо іншими обсягами та іншої їжею. Наприклад, для сушки риби або маринованого м'яса. В цьому випадку і часу піде менше і їжа вийде якісніше. Коли ж Ваш вибір зупинився на моделях з боковим розподілом повітря, то тут більш універсальні варіанти від 500Вт до 1000Вт.

У процесі роботи сушарки з соковитих ягід завжди капає сік. Тому двигун в хороших сушарках повинен бути розташований на деякій висоті. Якщо він трохи піднятий, то йому не так страшні потоки, що стікають з ягід і фруктів вниз. Однак все ще залежить і від кількості вологи. Наприклад, нижній піддон може переповнюватися. Якщо сушарку Ви поставите на нерівну поверхню, в цьому випадку рідина обов'язково потрапить на нагрівальний елемент. При переповненні чаші, все зайве буде йти назовні через технологічний отвір в днищі. Максимум що Вам тут загрожує - це мокра пляма на столі.

Ще один момент на який варто звернути особливу увагу: не завантажуйте пюре для пастили або інші ягоди, фрукти безпосередньо на лоток, який вже встановлено в агрегаті. Це убезпечить Вас від випадкового витоку рідини в центральний отвір, звідки йде повітря. Тому спочатку на столі заправляєте лоток, і тільки потім вже заповнений, завантажуєте його в машину.

Є моделі і з верхнім розташуванням двигуна. У них точно нічого не замкне і не стече на працюючі механізми. Однак такі види досить рідко зустрічаються, та й за ціною вони вже "кусаються".

Додаткові функції

У кожній сушарці, в залежності від її вартості, є додаткові функції управління. Дуже часто при виборі кухонної техніки, багато фахівців стверджують, що додаткові функції тут не особливо то й важливі. І якщо Ви не хочете переплачувати, то не варто задивлятися на модні і розумні моделі. Але ось з сушарками зовсім інший випадок. Тут додаткові витрати дозволять не тільки заощадити надалі, але і зробити продукти смачнішими.

Ось функції, без яких вам не обійтися:

терморегулятортаймер времени отключения электросушилки зачем он нужен

При температурі від 45 до 60 градусів поживність їжі руйнується. Причому у різних продуктів і градація відрізняється. Якщо "пережарити", то вся затія з правильним харчуванням випаровується. А терморегулятором Ви зможете виставити потрібну температуру прогріву, щоб по максимуму зберегти всі корисні речовини в продуктах. З ним Вам не доведеться постійно бігати на кухню і перевіряти роботу апарату. Виставили заданий час, виходячи з раніше підготовлених продуктів, і спокійно займатися іншими справами.

Без таймера іноді реально можна зіпсувати пластмасові листи на піддонах. Вони просто розплавляться або тріснуть.

Якщо у вас даної функції немає, то скористайтеся таймер розеткою і втикайте вилку агрегату через неї.

охолодження

За рахунок нього не відбудеться глобального пересушування. При включенні цієї функції, відключається тен і нагнітання теплого повітря припиняється. Починається обдув прохолодним повітрям, і тим самим сухофрукти і ягоди доводяться до потрібної кондиції.

Ще зверніть увагу, що у моделей з регулюванням температури не можна відразу вимикати живлення. Спочатку регулятор виводиться на нуль і починається охолодження гарячого тена. Тільки коли повітря починає виходити прохолодне, можна відключити живлення. В іншому випадку, або згорить тен, або розплавиться нижній піддон. Добре якщо обійдеться без пожежі.

сайт зроблено в adgrafics