27 січня 2021 року спеціалістами відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Волочиського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із операторами ринку, що провадять свою діяльність в закладах громадського харчування (ресторани, бари, кафе), Волочиської міської територіальної громади організовано та проведено навчання на тему: «Інспекція та Аудит. Категоризація. Маркування. НАССР та простежуваність. Штрафні санкції».
Під час навчання обговорювалися наступні питання:
- Проведення планових та позапланових заходів в закладах громадського харчування.
- Питання уніфікованого акту перевірки.
- Супроводжувальні заходи державного інспектора під час здійснення заходів державного контролю.
- Розробка та впровадження системи НАССР в закладі громадського харчування.
- Правильність донесення інформації до споживача, особливо наявності алергенів у меню. Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».
- Ознайомлення операторів ринку про зобов’язання харчового законодавства здійснювати простежування постачальників і виробників «крок назад».
- Штрафні санкції відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».
- Оплата роботи інспектора під час здійснення позапланових заходів державного контролю.