Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період у відділі ринкового нагляду розпочато проведення планової перевірки характеристик дитячих іграшок та проводилась поточна робота над 1 позаплановою перевіркою, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». 

По метрологічному нагляду проведено планову перевірку засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Проведено аналіз повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб'єктами господарювання, яких стосувались такі рішення, оскільки, продукція вилучена з продажу, але фактично не приведена у відповідність до встановлених вимог. Дані види продукції взяті на облік та при проведенні моніторингу результативності застосованої заборони буде звернена особлива увага. 

На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлено статтюна тему: «Навчальні електронні іграшки. Як вибрати?»

Відділ захисту споживачів

За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 26 звернень громадян: 5 письмових і 21 усне. Крім того, згідно телефонного зв’язку 43 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 1 позапланову перевірку із застосуванням заходів відеоспостереження.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 1 особу з накладенням штрафу на суму 0,170 тис. грн.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 1895 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2021 року в агроформуваннях області. Проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі 7 тис. га, щодо врегулювання мишоподібних гризунів. Закуплено ЗЗР-102 т;
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.
  • Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
  • фітосанітарних сертифікатів – 79;
  • карантинних сертифікатів – 96.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів –294 од.;
  • насіння овочевих, квіткових культур – 1т.;
  • насіння зернових, зернобобових, технічних – 450 т.;
  • вироби з деревини – 35 т.;
  • зерна, зернопродуктів – 1167 т.;
  • технічних, олійних та інших матеріалів - 625 т.;
  • свіжих овочів та фруктів –203 т.;
  • зрізи квітів - 431 шт.;
  • лісоматеріалів - 2778,54 м3;
  • пиломатеріали - 191,5 м3;
  • продукти харчування- 177 т.;
  • пакувальної тари з деревини – 7456 од.;
  • інші об’єкти регулювання - 16 т.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Дистанційно з 11 суб’єктами господарювання, в тому числі з 2 фізичними особами-підприємцями, що здійснюють роздрібну торгівлю насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів, проведено роз’яснювальну роботу, спрямовану на попередження порушень законодавства України в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах.

Надавалась консультативна допомога сільськогосподарським підприємствам області щодо підготовки насіння ярих культур до сертифікації, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2021 року.

Виконувались інші доручення керівництва (підготовка відповідей на доручення Держпродспоживслужби, тощо).

Відділ безпечності харчових продуктів

На виконання вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини області станом на 29 січня ідентифіковано 661 голову великої рогатої худоби, 2341 голову товарних свиней та 10 кіз і овець.

Разом з тим, слід зазначити, що офіційними ветеринарними лікарями, які здійснюють заходи із державного контролю на забійних підприємствах, проводиться внесення інформації до Єдиного державного реєстру тварин про вибуття тварин з господарства розведення і утримання, прибуття тварин до підприємства із забою та даних про забій тварин.

Відділу державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції, 19 потужностей. Всього зареєстровано на території області 17119 потужностей.

Надано погодження на здійснення експорту двадцяти чотирьох партій шроту соєвого та однієї партії молочної продукції за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 11 голів.

Також, було проведено 20 позапланових заходів з них 12 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 8 заходів у сфері ветеринарної медицини, 4 позапланових заходи на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

З початку року:

  • щеплено проти сибірки – 714 гол.,
  • щеплено проти сказу – 4690 гол.,
  • щеплено проти класичної чуми свиней – 11055 гол.,
  • досліджено на лейкоз – 2657 гол.,
  • досліджено на туберкульоз – 10099 гол.

Ведеться збір та аналіз інформації щодо виконання запланованих протиепізоотичних заходів, формування звітів про проведену роботу.

Проводиться збір інформації щодо відстрілу диких кабанів та червоної лисиці з метою оцінки якості приведення чисельності популяції червоної лисиці до норми.

Підготовлено аналітичні матеріали для проведення наради Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в області.

Проводиться підготовка матеріалів щодо проведення дезінфекційних робіт державними установами ветеринарної медицини області.

З початку року в результаті роботи з профілактики АЧС проведено 638 бесід, роздано 65 інформаційних матеріалів, розклеєно 88 листівок, надруковано 1 статтю в пресі.

В ході роботи з профілактики ВПГП проведено 21 засідання ДНПК при РДА, 11 теоретичних і 3 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 8362 бесіди з населенням, 15 зустрічей з територіальними громадами, роздано 2288 інформаційних матеріалів. Опубліковано 12 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 461 населений пункт, 9791 дворогосподарство. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 22 лабораторних моніторінгових дослідження біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3701 тис. гол. птиці, проведено 6 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 305 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 7 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, вивчення та узгодження списків працюючих на підконтрольних об'єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України № 280 від 23.07.2002 р., розгляд звернень громадян, розгляд та погодження меню для дошкільних навчальних закладів, розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання. 

Проведено: 9 планових, 4 позапланові та 14 комісійних обстежень, виявлено 13 порушень. 

На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т. в .о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 2 об’єкти комунального водопостачання і 30 колодязів громадського користування. На 12 виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Власникам, балансоутримувачам об’єктів централізованого водопостачання та колодязів громадського користування надано 3 приписи із пропозиціями по усуненню виявлених порушень. Виконання приписів взято на контроль. Направлений 1 інформаційний листи в органи місцевого самоврядування. 

Проведені обстеження 9 дитячих навчальних закладів, на всіх виявлені порушення вимог санітарного законодавства. 

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА по дотриманню протиепідемічних заходів по недопущенню та запобіганню коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Узагальнені матеріали з виявленими порушеннями у вигляді довідок направлені в поліцію і в органи місцевого самоврядування.

Підготовлені рекомендації по ліквідації виявлених недоліків фізичним особам-підприємцям, інформації в органи місцевого самоврядування. Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання Постанови КМУ від 09.12.2020р.№1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України ГРІ COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Підготовлено та направлено для опублікування в газету «Наддністрянська правда» та на сайт Новоушицької ОТГ інформаційний лист «Локдаун завершився. Адаптивний карантин діє». 

Взято участь:

- в 2 семінарах з керівниками навчально-виховних закладів Ярмолинецької, Солобковецької об’єднаних територіальних громад «Щодо дотримання в навчальних закладах вимог Постанов Головного державного санітарного лікаря України по профілактиці спалахів коронавірусної хвороби, санітарних регламентів та інших нормативних документів»,

- в 2 семінар-нарадах на тему: «Протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби» для працівників відділів освіти Ганнопільської та Берездівської сільських рад;

 - в робочої нараді з питань запобігання надзвичайних ситуацій в інтернатних закладах для громадян похилого віку. 

Проведено семінарське заняття з персоналом Чемеровецького НВК № 2 на тему: «Організація протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти в період карантину в зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). «Основні питання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».

сайт зроблено в adgrafics