Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу проводилась поточна робота над 1 позаплановою перевіркою характеристик продукції з ринкового нагляду, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

По метрологічному нагляду - розпочато проведення планової перевірки засобів вимірювальної техніки що перебувають в експлуатації, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»

Проведено аналіз повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб'єктами господарювання, яких стосувались такі рішення, оскільки, продукція вилучена з продажу але фактично не приведена у відповідність із встановленим вимогам. Данні види продукції взяті на облік та при проведенні моніторингу результативності застосованої заборони буде звернена особлива увага.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 2 рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 15 звернень громадян, з них: 5 письмових і 10 усних. Крім того, 28 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав. 

Проведено 1 планову і 1 позапланову перевірки про що складено відповідні документи. 

Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 2455 га.

Проведено збір та аналіз інформації:

- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2021року в агроформуваннях області. Проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі 27 тис.га. також проведено врегулювання мишоподібних гризунів. Закуплено 130 тонн ЗЗР; 

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

- фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 1682 га.

Протягом звітного періоду видано документи дозвільного характеру:

-фітосанітарних сертифікатів – 43;

-карантинних сертифікатів – 53.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

-транспортних засобів – 171 од;

- насіння зернових, зернобобових, технічних культур – 340 т;

-насіння овочевих і квіткових культур – 1 т;

- садівного матеріалу – 945 шт;

-зеpна і зернопродуктів – 438 т;

-продуктів харчування – 116 т;

-технічних, олійних та інших матеріалів – 176 т;

-свіжих овочів – 208 т;

-лісоматеріалів – 2565,9 м3;

-пакувальної тари з деревини – 93 один.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Дистанційно, з 10 суб’єктами господарювання, тому числі 2 ФОП проведено роз’яснювальну роботу спрямовану на попередження порушень законодавства України в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах.

Надавалась консультативна допомога сільськогосподарським підприємствам області щодо підготовки насіння ярих культур до сертифікації, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2021 року.

Відділ безпечності харчових продуктів

З метою реалізації Проєкту ФАО «Посилення національних можливостей щодо подолання проблем, пов’язаних із ризиками протимікробної стійкості (AMR)» фахівцями структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби Хмельницької області відібрано 15 зразків біологічного матеріалу сільськогосподарських тварин. Зразки були відібрані на потужностях операторів ринку щодо вирощування великої рогатої худоби, дрібної рогатої худоби, свиней, виробництва сирого молока, виробництва продуктів птахівництва Волочиського, Дунаєвецького, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Летичівського, Шепетівського та Ярмолинецького районів області.

Відібрані зразки біологічного матеріалу доставлені в Хмельницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби та в подальшому направлені для проведення досліджень до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ).

Відділу державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції  40 потужностей. Всього зареєстровано на території області 17100 потужностей.

Надано погодження на здійснення експорту однієї партії ковбасних виробів, дванадцяти партій шроту соєвого та двох партій молочної продукції за межі держави.  

Також, було проведено 18 позапланових заходів з них 14 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 4 заходи у сфері ветеринарної медицини, 4 позапланових заходи на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства.

На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 80000 тис. голів з Республіки Польща та 110700 тис. голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. 

Проводиться збір інформації щодо відстрілу диких кабанів та червоної лисиці, відбору та доставці патматеріалів до Регіональної лабораторії ДПСС з метою оцінки якості проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

Взято участь у 3 позапланових перевірках птахогосподарств в напрямку профілактики та недопущення високопатогенного грипу птиці.

З початку року в результаті роботи з профілактики АЧС проведено 638 бесід, роздано 65 інформаційних матеріалів, розклеєно 88 листівок, надруковано 1 статтю в пресі.

В ході роботи з профілактики ВПГП  проведено 9 засідань ДНПК при РДА, 4 теоретичних і 2 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 2231 бесіду з населенням, 8 зустрічей з територіальними громадами, роздано 669 інформаційних матеріалів. Опубліковано 5 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 92 групи спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 400 населених пунктів, 6724 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 22 лабораторних моніторінгових дослідження біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3701 тис. гол. птиці, проведено 2 перевірки. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 165 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 3 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Проведено:

-  одноденне семінарське заняття з керівниками ЗДО «Ромашка» Чемеровецької ТГ на тему: «Організація протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби  (COVID-19). Основні питання санітарного регламенту для ЗДО ».

- 3 планових, 3 позапланових та 43 комісійних обстежень (виявлено 19 порушень);

- обстеження 3 об’єкти комунального водопостачання і 30 колодязів громадського користування (на 10 об’єктах виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Власникам, балансоутримувачам об’єктів централізованого водопостачання та колодязів  громадського користування надано 1 припис із пропозиціями з усунення виявлених порушень. Виконання приписів взято на контроль. Направлено 1 інформаційний лист в органи місцевого самоврядування;

- обстеження 7 дитячих навчальних закладів, на всіх виявлені порушення вимог санітарного законодавства;

- обстеження підприємств торгівлі, місць видалення побутових відходів, перукарень, салонів краси, ДНЗ. 

Проводились моніторингові обстеження в складі комісії спільно з правоохоронними органами, представником РДА з дотримання протиепідемічних заходів із недопущення та запобіганню коронавірусної інфекції на підприємствах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктах громадського харчування, перукарнях, салонах краси та інших об’єктах. Обстежено 1836 об’єктів. Узагальнені матеріали, з висвітленням виявлених порушень, направлені в поліцію та органи місцевого самоврядування. 

Підготовлені рекомендації з ліквідації виявлених недоліків фізичним особам-підприємцям, інформації в органи місцевого самоврядування. Під час обстежень проводиться роз'яснювальна робота щодо виконання Постанови КМУ від 09.12.2020р.№1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України  ГРІ COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Взято участь у:

- нараді з старостами Городоцької міської ради з питань забезпечення населення доброякісною питною водою, забезпечення очистки і благоустрою населених пунктів територіальної громади;

- семінар-нараді з керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів відділу освіти Городоцької міської ради з питання впровадження в закладах середньої освіти територіальної громади нового «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти»;

- відео нараді з працівниками харчоблоків навчальних закладів Дунаєвецької міської ради з виступом на тему: «Організація харчування школярів відповідно до вимог  «Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», затвердженого наказом МОЗ України № 2205 від 25.09.2020»

сайт зроблено в adgrafics