Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 

19 січня 2021 року начальник відділу безпечності харчових продуктів Олександра ТИТАРЧУК, начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та розслідування спалахів Тетяна ГРИЦЬКОВА, спільно з заступником Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Тетяною ДУПЛЯК, взяли участь у прямому ефірі «Основний інформаційний вечір області» на телеканалі «TV7+» з метою обговорення основних положень та вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

З 1 січня в Україні почав діяти новий Санітарний регламент для закладів середньої освіти, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205. Відповідно якого встановлено:

  • санітарно-гігієнічні норми влаштування території;
  • гігієнічні вимоги до будівель та приміщень (в тому числі навчальних, кабінетів інформатики, фізкультурно-спортивних приміщень, санітарно-гігієнічні вимоги до утримання басейнів, санітарних вузлів;
  • систему забезпечення життєдіяльності (водопостачання, водовідведення та опалення, повітряно-тепловий режим, природне та штучне освітлення, шум та вібрація);
  • забезпечення освітнього процесу (вимоги до організації освітнього процесу);
  • забезпечення харчування (вимоги до влаштування приміщень, організація харчування);
  • організацію медичного обслуговування та формування гігієнічних навичок та засад здорового способу життя;
  • вимоги до санітарного і спеціального одягу та особистої гігієни працівників закладу освіти, інших осіб, залучених до організації харчування.

Що ж нового:

  • затверджено гігієнічні вимоги до безпечності води, повітря, миття та прибирання в басейнах; 
  • заборонено до реалізації в буфетах та автоматах продукти із високим вмістом солі (чіпси, снеки, сухарики, сосиски);
  • заборонено м’ясні та рибні продукти промислового виробництва (ковбаси, сосиски, рибні консерви тощо);
  • заборонено реалізацію газованих та енергетичних напоїв, кави та кавових напоїв;
  • харчування дітей з особливими дієтичними потребами (в т.ч. непереносимість глютену та лактози) організовується на підставі медичної довідки;
  • обмеження споживання солі та цукру відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. 
сайт зроблено в adgrafics