Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Чиста, без кольору, запаху та неприємного смаку – це далеко неповний перелік вимог до питної води. Аби увійти до Європейського Союзу, Україна взяла на себе зобов’язання підвищувати стандарти якості води, призначеної для споживання. Саме тому з початку року, у січні 2021 в Городоцькій громаді було проведено перевірки санітарно-технічного стану об’єктів водопостачання.

866

Згідно річного плану здійснення заходів держаного нагляду (контролю) на 2021 рік було здійснено планову перевірку джерел централізованого водопостачання міста Городок. Перевіркою охоплено комунальне підприємство «Городоккомунсервіс».

 Перевірки здійснено на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», введеного в дію Указом Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Городоцького районного управління. 

Фахівці даного управління завжди приділяють велику увагу забезпеченню населення якісною і безпечною питною водою та інформують мешканців міста з цього приводу. Так було зазначено, що головним критерієм безпеки питної води в епідемічному відношенні є повна відсутність у воді шкідливих мікроорганізмів – збудників захворювань. Згідно з Державними санітарними нормами та правилами «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» питна вода повинна відповідати наступним вимогам державних стандартів та вимогам санітарного законодавства:

  • Мати хороші органолептичні властивості, бути прозорою, не мати стороннього присмаку та запаху.
  • Не бути шкідливою за хімічним складом.
  • Не містити хвороботворні бактерії та інші збудники захворювань.
  • Не мати негативних властивостей, що обмежують її використання у побуті.

За результатами обстеження, з метою усунення виявлених недоліків начальнику КП «Городоккомунсервіс» наданий припис з пропозиціями щодо їх усунення та проінформовано органи місцевого самоврядування.

сайт зроблено в adgrafics