12 січня 2021 року Костянтин Омельчук, лікар із загальної гігієни відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Городоцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, мав розмову у прямому ефірі Радіо FМ-106.9 Городоччини з кореспондентами місцевого радіо та відповів на актуальні питання щодо збереження здоров’я громадян.
Після новорічних та різдвяних свят, коли залишається багато їжі і вона вже стає дуже небезпечною, зростають ризики виникнення гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.
З метою профілактики та попередження захворювань спеціалістом Городоцького районного управління рекомендовано мешканцям Городоччини:
- не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні;
- переглянути вміст холодильників, зберігати порядок та правильний температурний режим в холодильнику;
- не їсти продукти, в яких закінчився термін придатності до споживання;
- зробити декілька розвантажувальних днів;
- зовсім відмовитись від смаженого;
- прибрати алкоголь;
- що пити? День починати зі склянки чистої, ледь теплої води. Очищену, фільтровану воду треба пити протягом дня. У воду можна додати кільце лимона, але не більше. Чай: чорний і зелений, узвар, компот або морс, бажано без цукру.
- дуже важливо збільшити фізичну активність. Рух – це життя.