Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Сказ – особливо небезпечна інфекційна хвороба всіх теплокровних тварин (хворіють всі види домашніх, сільськогосподарських  диких тварин) і людини. Характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи і закінчується летально. Зараження сказом відбувається переважно через укуси чи внаслідок потрапляння слини хворої тварини на свіже поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

Тривалість інкубаційного періоду залежить від виду, віку та резистентності тварини, місця та характеру укусу, кількості та вірулентності вірусу, що потрапив у рану. Найбільш короткий період складає 7-8 днів, у середньому він триває від 3-х місяців.

Хмельницька міська державна лікарня ветеринарної медицини вкотре наголошує хмельничанам, що епізоотична та епідемічна ситуація зі сказу в Хмельницькому та області залишається напруженою.

18.12.2020 р. за адресою м. Хмельницький, Львівське шосе, 55/1, що в мікрорайоні «Південно-Західний» було встановлено захворювання дворового собаки на сказ. Стало відомо, що з 14.12.2020 р. тварина почала проявляти агресивну поведінку стосовно  оточуючих, а 18.12.2020 р. загинула. Спеціалістами  Хмельницької міської державної лікарні ветеринарної медицини труп даної тварини направлено до Хмельницької регіональної державної лабораторії ДПСС, де і підтвердилося дане захворювання. На даний час, з метою недопущення розповсюдження сказу серед тварин і людей  на  мікрорайон «Південно-Західний» накладено карантинні обмеження, та проводяться відповідні заходи.

22.12.2020 р. для мешканців мікрорайону «Південно-Західний» спеціалістами Хмельницької міської державної лікарні ветеринарної медицини  біля будинку 55/1, що по Львівському шосе проводились щеплення домашнім котам та собакам проти сказу.        

Також повідомляємо, що щеплення домашніх тварин проти сказу проводяться за адресою: м. Хмельницький, вул. Чорновола, 176/1, Хмельницька міська державна лікарня ветеринарної медицини. Телефон для довідок: 64-50-23.

сайт зроблено в adgrafics