З настанням святкових днів зростає ризик виникнення отруєнь та харчових розладів у населення. З метою застереження захворювання на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння у громадян спеціалістами Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, з дотриманням карантинних вимог, було проведено нараду з офіційними лікарями та працівниками лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках стосовно посилення контролю щодо виробництва та обігу харчових продуктів на підконтрольних об’єктах, особливо в період новорічних свят.
Під час наради наголошено на таких питаннях, як:
- контроль надходження сировини та продукції з супровідними документами, що підтверджують їх безпечність та якість;
- маркування продуктів, терміни та умови зберігання сировини та готової продукції;
- дотримання технології приготування та термічної обробки харчових продуктів у супермаркетах;
- додержання персоналом правил особистої гігієни.
Особливу увагу звернули щодо швидкого реагування спеціалістів на повідомлення RASFF, своєчасного інформування при виявленні небезпечного продукту та вжиття відповідних заходів.