Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Скільки завдань повинен виконувати інструмент?

Кожен шукає електроінструмент для конкретної мети, наприклад, майбутнього ремонту. Радимо не поспішати і заздалегідь скласти список робіт, які ви будете виконувати. 

Чому це так важливо?

По-перше, ви отримаєте саме той набір функцій і режимів, який вам необхідний.

По-друге, не витратите зайвих грошей. Адже буває, що в пориві покупець замовляє, наприклад, дорогий перфоратор, який використовує раз на рік для однієї лише мети – буріння декількох отворів в бетоні. Інші режими йому не пригодяться.

По-третє, не пропустіть важливих особливостей. Трапляється і так, що майстру потрібний універсальний інструмент, який він буде використовувати в роботі на різних етапах. Наприклад, до такої категорії відноситься кутова шліфувальна машинка. З різними насадками вона здатна і різати, і зачищати, і шліфувати і навіть полірувати! ᐈ Кутова шліфувальна машина Tesla Weld 1050 KWS 125E купити в Києві, ціна,  відгуки — Tesla Weld

Для будинку або професійної сфери

Вам потрібно працювати з інструментом кожного дня і піддавати його великим навантаженням? Або, може, ви берете його для разових завдань, а потім будете використовувати не частіше ніж раз на рік? Кожна дриль або кутова шліфувальна машинка має свій ресурс, виходячи з якого виробник надає моделі певний клас. Звичайно, це впливає і на вартість.

Умовно можна виділити три класи

  • Побутовий – найдоступніший ціновий сегмент. Як правило, за призначенням, характеристиками і набором функцій такий інструмент практично не відрізняється від тих, які вибирають професіонали. Різниця в якості деталей. Наприклад, у редуктора дрилі може бути пластиковий корпус замість металевого. До того ж у побутових моделях не така продумана ергономіка і захисні системи. Цей інструмент вибирають для домашнього ремонту, дачі, гаража.

  • Напівпрофесійний – «золота середина» як за ціною, так і по виконанню. У подібних моделях можуть бути встановлені антивібраційні компоненти, щоб при тривалій роботі руки не так сильно втомлювалися. Корпус, що захищає редуктор, зазвичай з металу. Представники цього класу інструментів знаходять застосування в роботі монтажників, приватних ремонтних бригад або використовуються в якості допоміжних на будівництві.

  • Професійний – витривалий і більш продуманий інструмент. Кожен виробник розробляє особливі захисні системи і форму корпусу, щоб двигун не перегрівався, щоб не забивався пилом, не страждав від навантажень. У багатьох моделей передбачені сервісні отвори, щоб майстер зміг самостійно виконати обслуговування, наприклад, замінити щітки. Звичайно, і вкладення в такий інструмент будуть в рази вище, ніж у побутовій. Однак він дозволяє впевнено працювати протягом всієї зміни на будівельному майданчику або на виробництві.

Визначаємося з потужністю

Потужність вважається загальною базовою характеристикою для всіх видів електроінструментів. Від неї залежать робочі параметри конкретної моделі. Наприклад, чим потужніший двигун кутової шліфувальної машинки, тим більше діаметр робочого диска. У перфоратора від цієї величини залежить сила удару, а у дрилі – крутний момент і швидкість.

Варто відзначити, що висока потужність не завжди є перевагою. Вона важлива, коли потрібний високопродуктивний інструмент. Багато користувачів вибирають моделі з двигуном потужністю до 1700-2000 Вт. Для роботи в гаражі або на дачі, де слабка мережа і є ризик перевантаження, беруть моделі до 1000Вт. Малопотужний інструмент вибирають, якщо працювати доводиться від автономного джерела живлення – генератора.

Для сучасних моделей важлива не тільки сама потужність, але і електронна система управління. Наприклад, регулювання частоти обертання дозволяє підбирати оптимальну швидкість під матеріал – дерево або камінь. Обмеження пускового струму, так званий плавний пуск, виключає ривки інструмента в момент включення і знижує знос щіткового вузла. Сьогодні виробники дотримуються принципу: потужність повинна бути під контролем. Це робить роботу зручніше і безпечніше.

Ергономіка і конструктивні особливості

Як майстру вибрати зручний інструмент? Звичайно, краще прийти в роздрібний магазин і подивитися представлені товари наживо. Але коли такої можливості немає, можна і на сторінках сайту знайти підказки, які допоможуть у виборі.

  • Вага. Чим легше інструмент – тим краще? Не завжди. У випадку з перфораторами важкий корпус стає великою перевагою, коли потрібно руйнувати тверді матеріали: користувачеві доведеться прикладати менше зусиль.

  • Габарити. Вони є майже у всіх кутових шліфувальних машинках, шуруповертів, дрилів, перфораторів. Це допоможе співставити співвідношення сторін, наприклад, коли модель має Г-подібну конструкцію. Ви зможете зрозуміти, чи підійде інструмент для роботи у важкодоступних місцях або виявиться занадто громіздким.

  • Рукоятки. Від зручності хвата залежить те, як довго ви зможете працювати без втоми і напруги в руках. Також важливо, щоб рукоятку можливо було утримати в руках. Для цього майже всі сучасні моделі мають гумове покриття. У важких інструментів основна рукоятка може бути замкнута, щоб навіть при роботі на висоті ви не випустили її з рук. Перфоратори, кутові шліфувальні машинки і ударні дрилі мають допоміжні бічні рукоятки. Найбільш популярні багатопозиційні, які можна встановлювати праворуч або ліворуч корпусу. Професійні інструменти оснащені антивібраційними рукоятками, що в свою чергу запобігає накопиченню напруги в руках.

Які бувають захисні системи?

Техніка безпеки понад усе. Не дарма з цього блоку починається будь-яка інструкція до електроінструменту; на корпусі інструменту є попереджувальні значки. Звичайно, дотримання всіх правил допоможе знизити ризик отримання майстром травм і поломки інструменту. Але і виробники піклуються про те, щоб робота користувача була безпечною. Для цього розробляють сучасні захисні системи:

  • захист від зворотного удару – реалізована в потужних перфораторах і кутових шліфувальних машинках. Двигун моментально відключається, і крутний момент не дає вирвати інструмент з рук;

  • захист від випадкового включення – присутній практично у всіх сучасних дрилях, перфораторах, шліфувальних машинках і пилах. Припустимо, ви працюєте з інструментом, і раптом відключають електрику. Вилка залишається в розетці, а клавіша пуску в натиснутому положенні. Раптово електроживлення поновлюється. Але захисна система не дає двигуну включитися. Це оберігає вас від можливих травм. Адже в цей момент ви можете тримати інструмент не в робочому положенні або залишити його на столі. Мимовільне включення буде небезпечне і для інструменту, встановленого стаціонарно;

  • захисна ізоляція – доповнення до загальної ізоляції струмопровідних частин. Зокрема, це стосується ведучого шпинделя і пристроїв для кріплення оснащення. Також додаткове покриття використовується в електрокабелі. Інструменти з такою системою мають II клас електробезпеки і можуть підключатися навіть до незаземлених розеток. У багатьох моделей з подвійною ізоляцією є індикатор зносу кабелю. Як тільки захисний шар пошкоджується, з'являється яскрава сигнальна оболонка – працювати з таким інструментом не можна. Для кожної категорії інструменту передбачені свої системи. Наприклад, у перфораторів це морозостійкий кабель, який виключає пошкодження оболонки і оголення струмопровідних частин.

Зручність обслуговування

Скільки часу ви витрачаєте на заміну оснащення? Наприклад, при установці дисків кутових шліфувальних машинок цей процес може забирати багато часу і сил. Особливо коли для фіксації насадки потрібно використовувати спеціальний ключ. Якщо ви не хочете відчувати подібних проблем, переконайтеся, що у інструменту є система швидкої зміни оснащення. Безключове кріплення дає можливість легко і без додаткових пристосувань звільнити пилку, диск або свердло і швидко встановити нове. Дуже зручно для поточних виробництв або будівництва, де цю процедуру доводиться виконувати багато разів за зміну.

Не зайвою буде система оповіщення про заміну щіток. При критичному зносі загориться сигнальний індикатор. Слід обслужити щітковий вузол, інакше з'явиться ризик поломки ротора. В інструментах з такою системою, як правило, є сервісний отвір для швидкого доступу до щіток. Тому майстер впорається з заміною сам, не звертаючись до сервісного центру, щоб заощадити час.

Популярність бренду і гарантія

У кожного досвідченого майстра є свій список улюблених інструментальних виробників. Хтось вибирає за ціною. Хтось за якістю. Хтось по всесвітньо відомому імені. Важливо звернути увагу на наявність інформації про товар, про гарантію і сервісні центри. Адже якщо доведеться обслуговувати придбаний інструмент, добре, коли у вашому місті є авторизований сервіс.

Сподіваємося, що наша стаття по вибору електроінструменту буде вам корисною.

сайт зроблено в adgrafics