Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період у сфері ринкового нагляду розпочато проведення планової перевірки характеристик електричного та електронного обладнання у тому числі низьковольтного, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Під час проведення перевірки відібрано один зразок продукції для проведення  експертизи (випробування) на відповідність вимогам нормативних документів.

Проводиться поточна робота над 4 плановими та 4 позаплановими перевірками характеристик продукції з ринкового нагляду.

Проведено аналіз  повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб'єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення, зокрема взято до відома матеріали перевірки, які надіслані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області, які виконані повністю, але не результативно, оскільки, продукція вилучена з продажу, але фактично не приведена у відповідність із встановленим вимогам. Данні види продукції взяті на облік та при проведенні моніторингу результативності застосованої заборони буде звернена особлива увага. 

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 4 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, з яких: 2 рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 2 рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогам.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 2 рішення. 

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 11 звернень громадян, з них: 6 письмових та 5 усних . Крім того, 17 споживачів отримали усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 3 позапланових перевірки із застосуванням засобів відеоспостереження.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 1825 га.

Також, проводився збір та аналіз інформації: 

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.
  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в агроформуваннях області. Проведено захист сільськогосподарських посівів від шкідливих організмів на площі 2,5 тис. га.; 

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 99;
  • карантинних сертифікатів – 25.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 246 од.;
  • зерна та зернопродуктів – 1108,0  т;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 266,0 т;
  • свіжих овочів та фруктів –168,0 т;
  • зрізи квітів – 227 тис.шт;
  • лісоматеріалів –989 м3;
  • пиломатеріалів – 284 м3;
  • продуктів харчування – 277,0 т;
  • вироби з деревини – 27 т;
  • пакувальної тари з деревини –7395 од.;
  • інших об’єктів регулювання – 13 т.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Дистанційно, з 7 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу спрямовану на попередження порушень законодавства України в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах.

На сайті Головного управління розміщено інформаційний матеріал «Ячмінь в Україні: сьогодення й перспективи вирощування».

Надавалась консультативна допомога сільськогосподарським підприємствам області щодо додержання технологічних та методичних вимог насінництва під час підготовки насіння ярих культур, порядку визначення посівних якостей насіння, сортових і товарних якостей садивного матеріалу, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2021 року.

.

Відділ безпечності харчових продуктів

Спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області проведено 417 774 ветеринарно-санітарних експертиз харчових продуктів, а саме: яловичини – 7 134, свинини – 44 339, молока і молочних продуктів – 102 926, риби і рибопродуктів – 24 459, овочів і фруктів – 120 721, готових харчових продуктів промислового виготовлення – 75 510 та ін. За результатами здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на агропродовольчих ринках не допущено до реалізації:   яловичини – 0,514 т, свинини – 7,666 т, молока і молочних продуктів – 1,603 т, риби і рибопродуктів – 0,086 т, овочів і фруктів – 14,761 т.

        На забійних підприємствах області уповноваженими (офіційними) лікарями проведено понад 7,6 млн. експертиз. Так, проведено ветеринарно-санітарну експертизу 5 495 голів великої рогатої худоби, 29 024 голів свиней, 144 голови овець та кіз, 7,6 млн. голів птиці. При цьому не допущено до реалізації 7,3 тонн небезпечного м’яса та субпродуктів, які направлено на утилізацію.

Відділ державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 51 потужностей. Всього зареєстровано на території області 16932 потужність.

Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукції, чотирьох партій ВРХ, двох партій яєць курячих та тридцяти трьох партій шроту соєвого за межі держави.  

Також, було проведено 21 позапланових заходів з них 10 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості,  11 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 5 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

Також на територію області завезено поголів’я птиці в кількості 56 тис. голів з Республіки Польща. 

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року  щеплено проти:

- КЧС – 289876 голів,

- сказу – 258905 голів, 

- сибірки -  92077 голів, 

- досліджено на туберкульоз – 185011 голів.

З початку року в результаті роботи з профілактики АЧС проведено 68125 бесід, роздано 17098 інформаційних матеріалів, розклеєно 43738 листівок, проведено 56 сходів села, надруковано 13 статей в пресі, зроблено 3 виступи на телебаченні.

В ході роботи з профілактики ВПГП проведено 29 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 108026 бесід з населенням, 83 зустрічі з територіальними громадами, роздано 25249 інформаційних матеріалів. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1835 населених пунктів, 107940 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 8660 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3824 тис. гол. птиці, проведено 82 перевірки. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 9657 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 403 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Проведено:

- заняття з персоналом ДНЗ «Малятко» с. Гусятин Чемеровецького району на тему: «Короновірус: профілактика інфікування і поширення»;

- 8 позапланових та 559 комісійних обстежень;

- обстеження 4 об’єктів комунального водопостачання і 52 колодязя громадського користування;

- обстеження 28 дитячих навчальних закладів та 27 загальноосвітніх навчальних закладів;

- обстеження підприємств торгівлі, місць видалення побутових відходів, перукарень, салонів краси, ДНЗ. 

У 21,5% усіх обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків, надані приписи та рекомендації.

Взято участь у:

- 2 засіданнях комісій ТЕБ та НС при Полонській РДА та Кам’янець-Подільській міській раді з питань протидії поширенню коронавірусу COVID-19;

- семінар-нараді з працівниками освіти Хмельницького району на тему «Вимоги щодо харчування в освітніх навчальних закладах».

сайт зроблено в adgrafics