Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Як вибрати морозильну камеру – цим питанням задаються покупці, які хочуть придбати цей вид техніки. Якщо у вас є необхідність зберігати заморожені продукти зі своїх городів та дачних ділянок, запас м'ясної продукції, тоді морозильна камера стане незамінним помічником у вашому побуті.

Ринок пропонує нам безліч варіантів з різними цінами, параметрами, характеристиками, навіть зовнішнім виглядом. 

Типи морозильних камер

Один з ключових параметрів – це тип морозильної камери, яку ви плануєте зробити своїм вірним помічником в зберіганні продуктів. Сьогодні можна зустріти два варіанти виконання:

1. Горизонтальні камери. По-іншому їх називають скринями. Вони характерно витягнуті в довжину, а відкриваються – зверху. Їх габарити настільки різноманітні, що важко перелічити всі можливі варіанти, однак на практиці корисний об'єм такого типу більший, ніж у вертикального. За своїми властивостями морозильну скриню можна розмістити прямо на балконі. Усередині виробники передбачили наявність ящиків з перегородками, розташованими вертикально, формуючи відділення.

 

Морозильный ларь Liebherr GTL 6106

Плюси:

  • великий обсяг;
  • зручне розташування відділень.

Мінуси:

  • займає багато місця. 

2. Вертикальні. Їх ще прийнято називати морозильними шафами. За своїм зовнішнім виглядом вони дуже схожі з холодильниками. У них передбачено наявність декількох морозильних відділень у вигляді висувних ящиків і полиць з зручними дверцятами. Відсіки за своїм оформленням можуть бути виконані з різних матеріалів: з пластику, скла або комбінованого матеріалу. Ви можете купити як маленькі моделі з висотою в 65-70 см, так і високі шафи з висотою, що досягають 1,5-2 метри.ᐉ Морозильная камера Indesit DSZ 4150 • Купить в Киеве, Украине • Лучшая  цена в Эпицентре

Плюси:

  • великий асортимент моделей;
  • багато поличок;
  • великий вибір габаритів техніки.

Мінуси:

  • корисний об'єм менше, ніж у горизонтальних моделей.

На практиці вертикальні моделі займають в приміщенні менше місця, ніж горизонтальні аналоги.

Думаючи про те, як правильно вибрати морозильну камеру для будинку, варто врахувати, що скрині більш економічний варіант в порівнянні з вертикальними моделями за такими параметрами, як:

  • ефективність теплоізоляції;
  • грамотно розташований контур холодоагенту.

У разі, якщо несподівано відключиться електроенергія, вони ще будуть досить довго зберігати холод, а, значить, продукти не зіпсуються, і не буде нанесено шкоди для вашого бюджету. Останнім часом деякі бренди налагодили випуск окремо стоячих морозильних/ холодильних камер, які виконані в одному стилі, що дозволяє реалізувати зручну комбінацію «side by side», поставивши їх поруч, без шкоди для цілісності інтер'єру приміщення.

Не можна обійти стороною той факт, що всі морозильні шафи поділяються, в свою чергу, ще на два види:

1. Вбудовані морозильні камери, які чудово підходять для облаштування невеликих за габаритами кухонь. За своїм зовнішнім виглядом нагадують тумби з ящиками і полицями всередині, з легкістю ховаючись в кухонних меблях, не перевантажуючи інтер'єр.

2. Ті, які стоять окремо – їх зазвичай купують з урахуванням особливостей інтер'єру і обстановки.

Рекомендації по вибору об'єму

Тут дуже складно давати якісь поради, оскільки відповідь на питання, який об'єм морозильної камери вибрати, ви повинні дати собі самі, відштовхуючись від своїх потреб і побажань. Є моделі з різними параметрами в діапазоні 100-500 літрів.

Дуже важливо перед покупкою уточнити для себе, що поняття «загальний об'єм» не одне і те ж, що «корисний об'єм», так як перший враховує весь простір в приладі, а другий вже – безпосередньо простір, який буде задіяно для зберігання продуктів.

При цьому, згідно зі статистикою, середньостатистична сім'я, що складається з 3-4 чоловік, цілком може обійтися виробом з об'ємом в 150-200 літрів, що дозволить забезпечити зберігання на належному рівні м'яса і зимових заготовок. Звичайно, чим об’ємніша буде морозильна камера, тим вища на неї буде ціна.

Терміни служби і гарантія

В середньому, термін служби сучасних морозильних камер становить 10-15 років. Що ж стосується гарантії, то чим вона більша – тим краще.

Трохи про габарити

Будь-який морозильник не тільки повинен «на відмінно» виконувати свої основні функції, але також і прекрасно вписуватись в ваш інтер'єр, тому габарити мають значення, адже після покупки десь потрібно помістити агрегат. Тут потрібно враховувати 2 моменти:

  • у більшості вертикальні морозильники мають стандартну ширину і глибину, які дорівнюють (60×60 см), що ж стосується висоти, то вона може варіюватися (80-210 см).
  • а ось морозильні скрині, тобто горизонтальні модифікації мають, відповідно до стандарту, висоту – 85 см при варіативній довжині.

На замітку: виробники настійно не рекомендують набивати продукти до максимуму в камеру, перевантажуючи її, може бути порушена система повітрообміну. При збалансованому підході ви зможете набагато довше насолоджуватися усіма перевагами даної побутової техніки. Якщо ж ви маєте потребу в регулярному зберіганні великої кількості продуктів, логічніше подумати про модель з великим корисним об'ємом.

Спосіб розморожування

При вивченні питання, яку морозильну камеру краще вибрати, варто звернути увагу на систему розморожування. Можна зустріти дві моделі:

1. Морозильні камери з ручною системою розморожування. Це означає, що періодично (зазвичай раз на рік) користувачеві необхідно подбати про повне відключення приладу від живлення, звільнити його від продуктів харчування і дочекатися, поки не розтане. Вода, що відтанула згодом збирається і виливається, а камера – відповідно, ретельно миється і витирається насухо.

2. Камери з автоматичною системою розморожуються інакше по системі No Frost. Усередині вбудований спеціальний вентилятор, тому всередині морозильної камери завжди циркулює холодне повітря, і не відбувається утворення інію. Раз на кілька годин відбувається зупинка вентилятора і включення нагрівача, внаслідок чого вода відтає і направляється по жолобках в піддон, спеціально призначений, звідки випаровується самостійно. Система No Frost пропонує масу плюсів в рамках експлуатації камери, оскільки продукти не перетворюються в лід, навіть якщо ви їх зберігаєте дуже довго. Серед недоліків відзначимо швидке висихання і втрата вологи. У будь-якому випадку варто періодично провітрювати «морозильник».

Корисна порада:Якщо ви все-таки стали щасливим володарем камери з системою «Без інію», то подбайте про те, щоб перед відправкою в морозилку всі продукти були з особливою ретельністю упаковані (можна купувати спеціальні пакети на зручних герметичних застібках), або поміщені в вакуумні контейнери. Це необхідно для уникнення зневоднення продуктів.

Клас морозильної камери

Поради були б неповними, якби вони не торкнулися способу заморозки, властивого тій чи іншій морозильній камері. Цей параметр називається «класом», і він визначається в залежності від здатності приладу створювати, а потім підтримувати певну температуру. Напевно, ви бачили на корпусі зірочки (*). Саме їх кількість буде відповідати відрізку часу, при якому продукти будуть зберігатися і не псуватися.

Вирушаючи за покупкою, обов'язково вивчіть цю класифікацію:

* відповідає температурному режиму в – 6°С, при ньому продукти без будь-яких негативних наслідків можуть зберігатися протягом тижня;

** вже говорять про більш високій температурі в – 12°С і термін зберігання збільшується до місяця;

*** припускають режим в – 18 ° С, а припаси будуть під надійним захистом протягом 3 місяців;

**** в цьому випадку градус опускається навіть нижче, ніж в попередньому випадку, що дозволяє зберігати продукти в холодильнику до року.

Актуальна рекомендація: не забуваємо розкладати продукти в різних відсіках, наприклад, м'ясо повинно бути окремо від продуктів з їдким запахом, так як потім м'ясо в процесі заморозки залишить свій запах «сусідам».

Функція швидкого заморожування

Ми завжди вибираємо морозильну камеру за параметрами, які можуть бути корисні. У зв'язку з цим актуальним є питання про те, чи потрібна функція швидкого заморожування, яка присутня в багатьох сучасних камерах. Вона гарантує збереження максимальної кількості вітамінів і поживних речовин в продуктах.

Цей режим включається завчасно, ще до того, як ви помістили в пристрій свіжі продукти, щоб компресор почав свою безперервну роботу для зниження в камері температури. В результаті їжа швидко заморозиться і не стане зігрівати своїм теплом сусідні запаси. Зручно і практично, однак варто враховувати, що такий метод передбачає збільшення витрат електроенергії, а постійна робота компресора зменшує термін експлуатації.

Управління: механіка або електроніка

Даючи поради про те, як вибрати морозильну камеру: скриню або шафу, не можна обійти стороною тему способу регулювання температурного режиму, які можуть бути двох видів:

  • Електронний. Зараз стало дуже популярно звичайну побутову техніку оснащувати технологією розумного управління. Воно по праву вважається більш точним і надає більшу функціональність, наприклад, дозволяючи виставити найбільш високе температурне значення. Ви часто можете побачити на приладах панелей індикатор з регулятором, а також клавішу для перемикання режимів з індикаторами різних кольорів. «Зелений» повідомляє користувача про включений режим зберігання, «жовтий» – про те, що включено швидке заморожування, ну, а «червоний» попереджає про надто високу температуру або про те, що відкрито кришку (іноді додається і звуковий сигнал).
  • Механічний тип передбачає більш доступну ціну на агрегат, але вимагає більше маніпуляцій для точної настройки.

Вивчаємо потужність

Потужність морозильної камери прийнято вимірювати в кількості кг заморожених в ній продуктів за 24 години (добу). Звичайно, тут також розкид великий, починаючи з 5 кг за добу і закінчуючи 25 кг. Вибір варто робити, відштовхуючись від індивідуальних потреб вашої родини.

Чим частіше і більше ви плануєте експлуатувати даний виріб, тим більшою повинна бути, відповідно, і потужність. Якщо відштовхуватися від середніх показників, то для сім'ї з 3-4 чоловік цілком достатньо потужності в 5-10 кг/ добу.

Споживання електроенергії

Незайвим є заздалегідь поцікавитися рівнем енергоспоживання у тій чи іншій моделі морозилки.

Зробити це просто, так як на всіх морозильних камерах без винятку буде стояти відповідна літера «А» – «Е», що і є позначенням класу, починаючи з самого економного ( «А» / «А +»). Звичайно, ціни на камери, у яких вищий клас енергоспоживання, будуть коштувати дорожче, але ця різниця окупиться швидко.

Вибір в залежності від клімат-класу

Морозильні камери класів SN і N забезпечують стабільну і безперебійну роботу при температурі в межах +32 градусів за Цельсієм. 

В якості висновку хотілося б відзначити, що найголовніше перед покупкою чітко визначити завдання, які покликана вирішити побутова техніка, а наші рекомендації допоможуть зорієнтуватися у величезному виборі пропонованої продукції від різних виробників.

сайт зроблено в adgrafics