23-24 листопада 2020 року спеціалістами відділу безпечності Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно із спеціалістами управління освіти організовано та проведено наради щодо дотримання вимог законодавства при організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах.
Були запрошені директора шкіл, організатори харчування, працівники харчоблоків, медичні працівники.
Під час нарад обговорено питання:
- дотримання гігієнічних вимог до приміщень та обладнання харчоблоків;
- вимоги до персоналу;
- особливості роботи з дотримання карантинних вимог;
- вимоги до постачання, зберігання та виробництва харчових продуктів;
- проблеми під час організації харчування в навчальних закладах та шляхи їх вирішення.
Одним з найважливіших питань, на якому акцентовано увагу, було впровадження системи НАССР в навчальних закладах. Звернули увагу, що система НАССР є важливим інструментом для контролю безпеки харчування дітей, головним завданням якого є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви.
Наради були проведені з дотриманням усіх відповідних карантинних вимог.