Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Пилосос необхідний в кожному будинку, без нього важко уявити собі якісне прибирання. Велика кількість марок і моделей деколи приводить покупця в розгубленість, і він робить вибір на користь недорогого і гарного пристрою, який згодом може його розчарувати. Щоб цього не сталося, необхідно уявляти собі, якими параметрами характеризується робота пилососа і що важливо саме для вас.

Основні характеристики пилососів

Сучасний пилосос – досить складний побутовий прилад, який повинен забезпечувати якісне і комфортне прибирання. Це досягається за рахунок наступних параметрів:

Споживча потужність. Параметр, який вказується на корпусі і в специфікації. По ньому часто помилково роблять висновок про ефективність пилососа, насправді ж він говорить про енергоспоживання. Побутовий пилосос в залежності від його конструкції і двигуна може споживати 1200-2500 Вт. Почали з’являтися енергоефективні моделі з низькою споживаною потужністю, які дозволяють заощадити на електриці, не програвши при цьому в якості прибирання. Це стало можливо завдяки поліпшеним насадкам, інноваційному мотору і сучасним циклонним технологіям.

Потужність всмоктування. А ось цей параметр характеризує можливість збирання, і він виглядає значно скромніше в порівнянні з споживчою потужністю: його показники в межах 280-500 Вт. Невелика потужність всмоктування дозволяє прибирати гладкі покриття в приміщеннях з мінімальною забрудненістю, висока – для великих квартир з великою кількістю килимових покриттів і м’яких меблів.

Фільтри для пилососів. У кожному пилососі є та чи інша система фільтрації, необхідна для того, щоб повітря видувалося з найменшою кількістю пилу. У дорогих моделях може стояти до дванадцяти фільтрів. 

Рівень шуму. Звичайно, нікому не хочеться, щоб пилосос надто сильно шумів. Багато хто вважає, що для потужних пилососів це неминуче. Прийнятним рівнем шуму для пилососа вважається 71-85 дБ на відстані 0,5 м від людини.

Обсяг резервуара (мішка або контейнера). У побутових пилососів зазвичай коливається в межах 1,2-4,5 л. Оцінити місткість ємності можна візуально при покупці, точні цифри вказуються в специфікації.

Характеристики всмоктуючої труби. Труба може збиратися з двох частин або мати телескопічну конструкцію з регулюванням по довжині. Останній варіант зручніше в застосуванні. Для підвищення маневреності в процесі збирання вибирайте пилосос з алюмінієвої трубою - вона легша, ніж металева.

 

Характеристики миючих пилососів

Миючі пилососи були створені для вологого прибирання приміщень. Вони мають спеціальну насадку для вологого прибирання, яка дозволяє збирати бруд на вологих ділянках. Сучасні пилососи відомих виробників мають конструкцію 3 в 1: безмішкові пилососи для всіх типів підлогових покриттів, ручний пилосос і насадка для вологого прибирання, що дозволяє збирати бруд на вологих ділянках, конструкцію щіток, яка дозволяє подавати під тиском миючий розчин і всмоктувати його назад після миття поверхні. Цей тип пилососів можна застосовувати як для твердих підлогових покриттів, так і для килимових. 

Хороший миючий пилосос для вологого прибирання має наступні технічні характеристики:

- споживча потужність – 1700-2000 Вт;

- потужність всмоктування – 300-350 Вт;

- 3-шаровий фільтр, що миється;

- час зарядки – 4-6 годин;

- рівень шуму – 83-90 дБ;

- час роботи – 40-60 хв;

- насадки – для пилу, щілинна, килим/підлога, насадки з мікрофібри, для м’яких меблів, для вікон;

- обсяг резервуара – 3,5-8 л;

- телескопічна труба всмоктування;

- додаткові можливості – автозмотування мережевого шнура, регулятор потужності, зволоження і ароматизація повітря.

При виборі миючого пилососа звертайте увагу на те, наскільки зручно буде його розбирати, щоб наповнювати і очищати резервуар з водою. Розраховуючи бюджет покупки, майте на увазі, що вам будуть потрібні спеціальні миючі засоби.

Вибираємо хороший пилосос з контейнером

При роботі цього пилососа зібраний щіткою пил надходить в пластиковий контейнер, який потім необхідно витрусити і промити. Сучасний пилосос з контейнером має наступні характеристики:

- споживча потужність – 2000-2400 Вт;

- потужність всмоктування – 370-450 Вт;

- рівень шуму – не більше 80 дБ;

- обсяг резервуара – близько 2 л;

- телескопічна труба всмоктування;

- насадки – для пилу, килим/підлога, щілинна;

- додаткові можливості – регулятор потужності на ручці, індикатор заповнення пилозбірника.

Крім формальних характеристик, зверніть увагу на зручність збірки: контейнер у хорошого пилососа даного виду повинен зручно вийматися і вставлятися назад, без ризику його раптового відкривання і розсипання пилу.

Характеристики пилососа з аквафільтром

Аквафільтром є контейнер для збору пилу, наповнений водою. При збиранні за допомогою пилососа з аквафільтром повітря нагнітається під великим тиском в контейнер, в результаті чого зібраний пил залишається в воді, а бульбашки повітря підіймаються вгору, щоб залишити пилосос після проходження додаткового фільтра. Після закінчення прибирання брудну воду треба вилити. 

Для даного типу пилососів характерні наступні параметри:

- споживана потужність – 2000-2100 Вт;

- потужність всмоктування – 300-350 Вт;

- НЕРА-фільтр;

- рівень шуму – 75-80 дБ;

- обсяг резервуара – 4-5 л;

- телескопічна труба всмоктування;

- насадки – для пилу, килим/підлога, щілинна;

- додаткові можливості – автозмотування мережевого шнура, регулятор потужності, індикатор заповнення пилозбірника, піногасна присадка.

Використовуючи пилосос з аквафільтром, необхідно уникати потрапляння в нього миючих засобів, оскільки піна, що утворюється, знижує ефективність роботи. Хороший пилосос обов’язково буде укомплектований піногасною присадкою, яку періодично потрібно міняти.

Як вибрати хороший пилосос з мішками?

Пилососи з мішками - самий традиційний і недорогий варіант. Такий пилосос іноді комплектується одним тканинним мішком, багаторазовим і декількома одноразовими нетканими мішками з целюлози, їх у міру необхідності можна докупити. Майте на увазі, що легше знайти паперові мішки для найбільш поширених моделей. 

Середній якісний пилосос з мішком має наступні характеристики:

- споживча потужність - 2000-2200 Вт;

- потужність всмоктування - 375-500 Вт;

- рівень шуму - 76-82 дБ;

- телескопічна труба;

- насадки - для пилу, килим / підлога, щілинна.

Основними орієнтирами при виборі такого пилососа є надійність бренду і ергономічність моделі.

На що ще звернути увагу?

Звичайно, варто запитати себе, наскільки зручний пилосос в користуванні та зберіганні, а також чи довговічний він. Про це можна судити за такими показниками:

- наявність захисту двигуна від перегріву. Якщо температура наближається до критичної, пилосос повинен відключитися;

- функція плавного старту. Захищає двигун від перевантажень;

- габарити. Занадто громіздкий пилосос створить проблеми при прибиранні невеликої, заставленої меблями квартири;

- вертикальне розміщення труби всмоктування на корпусі дозволяє оптимізувати простір при зберіганні пилососа;

- радіус дії пилососа. Визначається при підсумовуванні довжини шнура, корпусу пилососа, шлангу, трубки і щітки. Мінімальний комфортний радіус дії –  вісім метрів;

- насадки. У комплект з пилососом можуть входити насадки для глибокого очищення жорстких килимів і видалення пилу з м’яких підлогових покриттів, світлодіодна насадка з технологією підсвічування пилу, а також обертові насадки для прибирання навколо різних предметів і на вузьких ділянках. Добре, якщо насадка оснащена гумовими колесами і має щетину з боків для очищення пилу уздовж стін і кутів. Крім цього, існує насадка з функцією всмоктування 360 °, яка збирає забруднення при кожному русі – навіть назад і по краях. Більшість насадок універсальні і їх можна використовувати з пилососом будь-якого відомого бренду.

сайт зроблено в adgrafics