Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період розпочато проведення планової перевірки характеристик енергоспоживчих продуктів, в тому числі: водогрійних котлів що працюють на рідкому чи газоподібному паливі відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». 

Відповідно річного Плану проведення перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними метрологічних вимог, розпочато проведення перевірки з метрологічного нагляду, що здійснюється у сфері законодавчо регульованої метрології, за засобами вимірювальної техніки що перебувають в експлуатації, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

На підставі повідомлень про продукцію, що не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик по ланцюгу постачання, відповідно інформації з національної інформаційної системи державного ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик, проведено одну перевірку.

  Проводиться поточна робота над 3 плановими та 4 позаплановими перевірками характеристик продукції з ринкового нагляду відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Проведено аналіз 2-х повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб'єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення, зокрема взято до відома матеріали перевірки, які надіслані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області, які виконані повністю, але не результативно, оскільки, продукція вилучена з продажу, але фактично не приведена у відповідність із встановленим вимогам. Данні види продукції взяті на облік та при проведенні моніторингу результативності застосованої заборони буде звернена особлива увага. 

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 2 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, з яких: 1 рішення щодо усунення формальної невідповідності та 1 рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, скасовано 1 Рішення.

За ненадання документів, що містять інформацію про особу, яка поставила суб’єкту господарювання продукцію і відповідно ч.5 ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» вважається особою яка ввела продукцію в обіг що не відповідає встановленим вимогам, застосовані штрафні санкції в сумі 51,0 тис.грн., відповідно до п.2 ч.2 ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 7 звернень громадян, з них: 3 письмових та 4 усних. Крім того, 19 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав. 

Проведено 2 планові перевірки, про що складено відповідні документи. До Адмінвідповідальності притягнуто 1 особу з накладенням штрафу на суму 0,170 тис.грн.

При проведенні перевірок застосовувались засоби відеофіксації.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3735 га.

Також, проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в агроформуваннях області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 9,0 тис. га., з них: від хвороб на площі 3,0 тис.га., від шкідників – на площі 2,0 тис.га., від бур’янів – 4,0 тис. га. Закуплено 10 тонн засобів захисту рослин. 
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 144
  • карантинних сертифікатів – 43.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 295 од;
  • насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур – 7,0 т. 
  • зерна та зернопродуктів – 5902,5 т.;
  • насінева та товарна картопля – 200 т;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 458 т.;
  • свіжих овочів та фруктів – 64 т;
  • лісоматеріалів – 2273,2 м3;
  • пиломатеріалів –230,4 м3;;
  • продуктів харчування – 90,0 т;
  • пакувальної тари з деревини – 7191 од;
  • інших об’єктів регулювання –2,0 т.;
  • вироби з деревини – 27,0 т.

Проведено:

  • 2 перевірок державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. При проведенні перевірок застосовувались засоби відеофіксації.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Дистанційно з 6 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу спрямовану на запобігання порушенню законодавства України в сфері насінництва, розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах.

Надавалась консультативна допомога агроформуванням щодо додержання технологічних та методичних вимог насінництва під час підготовки насіння ярих культур, порядку визначення посівних якостей насіння, сортових і товарних якостей садивного матеріалу, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2021 року.

Відділ безпечності харчових продуктів

На виконання розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини в Хмельницькій області від 20.05.2014 року № 36-і, державними ветеринарними інспекторами області проводиться ряд заходів,  щодо посилення ветеринарно-санітарного контролю за якістю та безпечністю молочної сировини. В рамках проведених заходів, на протязі дев’яти місяців поточного року, в особистих підсобних господарствах 1 291 населених пунктах області, відібрано 282420 зразків молока коров’ячого для дослідження на приховані форми маститів від 69401 корів, зареєстрованих у населення.

Відділ державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 36 потужностей. Всього зареєстровано на території області 16388 потужностей.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 1 голова.

Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукції та однієї партії яєць курячих в асортименті в асортименті за межі держави. 

Також, було проведено 28 позапланових заходів з них 9 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 19 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням,  4 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства.

  Згідно звернень суб’єктів господарювання було видано за результатами позапланових заходів 1 експлуатаційний дозвіл.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року  щеплено проти:

- КЧС – 272135 голів,

- сказу – 242980 голів, 

- сибірки -  72512 голів, 

- досліджено на туберкульоз – 170663 голови.

Проводиться збір та аналіз виконання запланованих на 3-й квартал завдань.

Організовано приймання та розміщення 2 партій біопрепаратів та дезінфектантів, закуплених за кошти державного бюджету.

З початку року в результаті роботи з профілактики АЧС проведено 59876 бесід, роздано 15540 інформаційних матеріалів, розклеєно 40371 листівку, проведено 56 сходів села, надруковано 13 статей в пресі, зроблено 3 виступи на телебаченні.

В ході  роботи з профілактики ВПГП  проведено 29 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 102626 бесід з населенням, 83 зустрічі з територіальними громадами, роздано 23905 інформаційних матеріалів. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1724 населених пункти, 100266 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено.  Проведено 8630 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3535 тис. гол. птиці, проведено 70 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 8427 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 335 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Проведено:

- семінар з персоналом Чемеровецького медичного коледжу на тему: «Короновірус: профілактика інфікування і поширення»;

- семінар з персоналом Киликіївського НВК Ганнопільської ОТГ на тему: «Основні вимоги до організації і проведення повноцінного, раціонального, збалансованого і безпечного харчування дітей в ЗДО»;

- семінар з працівниками відділу освіти Берездівської ОТГ на тему: «Особливості режиму роботи навчальних закладів в умовах карантину».

- 1 планову, 12 позапланових та 191 комісійне обстеження;

- 5 об’єктів комунального водопостачання і 38 колодязів громадського користування;

- обстеження 10 дитячих та 19 загальноосвітніх навчальних закладів;

- обстеження підприємств торгівлі, місць видалення побутових відходів, перукарень, салонів краси, ДНЗ. 

У 12,7% усіх обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків, надані приписи та рекомендації.

Взято участь у 9 засіданнях ТЕБ та НС з питань протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

сайт зроблено в adgrafics