Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період проводиться поточна робота над 4 плановими та 5 позаплановими перевірками характеристик продукції з ринкового нагляду відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Проведено аналіз 2-х повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб’єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення, зокрема взято до відома матеріали перевірки, які надіслані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області, що виконані повністю, але нерезультативно, оскільки продукція вилучена з продажу але фактично не приведена у відповідність до встановлених вимог. Дані види продукції взяті на облік та при проведенні моніторингу результативності застосованої заборони буде звернена особлива увага. 

За результатами перевірок суб’єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб’єктів господарювання про виконання ними рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку скасовано 2 Рішення.

На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлено статтю на тему: «Види електричних проводів та їх методи маркування».

Відділ захисту споживачів

За звітний період відділ захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержав 2 звернення громадян: 1 письмове і 1 усне. Крім того, згідно телефонного зв’язку 23 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 2 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи. Перевірка проводилась із застосуванням засобів відеоспостереження.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг та обстеження на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 12584 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в осінній період 2020 року в агроформуваннях області. Проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі 21 тис. га. від шкідників  на площі 8 тис. га: від бур’янів на площі 4 тис. га; від хвороб на площі 3 тис. га., десикація – 6 тис. га. Закуплено ЗЗР – 23 т;
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 179;
  •  карантинних сертифікатів – 89.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 404 од.;
  • насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур – 10 т;
  • зерна, зернопродуктів - 3998 т;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 875 т;
  • свіжих овочів та фруктів –151 тонн;
  • лісоматеріалів – 4416,0м3;
  • пиломатеріалів – 509 м3;
  • продуктів харчування – 392 т.;
  • виробів з деревини – 48 т;
  • пакувальної тари з деревини – 2962 одиниць;
  • інші об’єкти регулювання – 59 т.

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 3 перевірки державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері захисту рослин. На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розміщено 2 статті.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проводилась підготовка до приймання та формування звіту до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 3 квартал 2020 року.

Здійснювалась підготовка щомісячних та щоквартальних звітів про роботу відділу.

Дистанційно з 37 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу, спрямовану на попередження порушень законодавства України в сфері насінництва, розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах, в тому числі з 26 ФОП, що здійснюють роздрібну торгівлю насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів.

На сайті Шепетівської РДА розміщено інформаційний матеріал «Заходи запобігання використання незареєстрованих ГМО у відкритих системах».

Проведено в дистанційній формі (онлайн) нараду-навчання спеціалістів відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва. Взято участь в онлайн-навчаннях щодо питань проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, які проводились Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Надавалась консультативна допомога агроформуванням щодо додержання технологічних та методичних вимог насінництва під час підготовки насіння озимих та ярих культур, порядку визначення посівних якостей насіння, сортових і товарних якостей садивного матеріалу, придбання насіння озимих культур для посіву під урожай 2021 року.

Виконувались інші доручення керівництва (підготовка відповідей на доручення ДПСС України, тощо).

Відділ безпечності харчових продуктів

В рамках позапланових заходів державного контролю державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби було проведено відбір зразків харчових продуктів на харчоблоках закладів шкільної та дошкільної освіти у 5 районах. Відібрано 52 зразки харчових продуктів в асортименті: овочі свіжі, молочні та хлібо-булочні вироби. Зазначені зразки направленні для проведення досліджень на показники безпеки до Хмельницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби.

За результатами лабораторних досліджень невідповідності не виявлено.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції, 58 потужностей. Всього зареєстровано на території області 16562 потужності.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 7 голів.

Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукції та двох партій яєць курячих в асортименті за межі держави. 

Також було проведено 22 позапланові заходи, з них 17 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 5 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 3 позапланових заходи на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства.

Згідно звернень суб’єктів господарювання було видано за результатами позапланових заходів 1 експлуатаційний дозвіл.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року щеплено проти:

- КЧС – 269116 голів,

- сказу – 203080 голів, 

- сибірки -  68432 голови, 

- досліджено на туберкульоз – 166102 голови.

Взято участь в нараді з питань вдосконалення роботи програмного забезпечення за напрямком «Інформаційна система з проведення протиепізоотичних заходів» в м. Київ.

Видано розпорядження щодо посилення заходів профілактики та ліквідації вогнищ сказу.

З початку року в результаті роботи з профілактики АЧС проведено 56765 бесід, роздано 14235 інформаційних матеріалів, розклеєно 39876 листівок, проведено 56 сходів села, надруковано 13 статей в пресі, проведено 3 виступи на телебаченні.

В ході роботи з профілактики ВПГП проведено 29 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 100498 бесід з населенням, 83 зустрічі з територіальними громадами, роздано 23054 інформаційних матеріали. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1701 населений пункт, 98433 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 8555 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявній 21 птахогосподарській потужності утримується 3472 тис. гол. птиці, проведено 69 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 8160 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 308 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, вивчення та узгодження списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно з наказом МОЗ України № 280 від 23.07.2002 р., розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян, розгляд та погодження меню для дошкільних навчальних закладів на літньо-осінній період, розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, розгляд документів та підготовка санітарних паспортів на роботу з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання.

Проведено: 4 планових, 11 позапланових та 198 комісійних обстежень.

На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т .в .о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 5 об’єктів комунального водопостачання і 44 колодязі громадського користування. 

Проведені обстеження 27 дитячих та 36 загальноосвітніх навчальних закладів.

Проводились обстеження підприємств торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, об’єктів громадського харчування, місць видалення побутових відходів, перукарень, салонів краси та інших об’єктів.

У 9,1% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил.

Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Підготовлені 3 статті в місцеву пресу: «Обережно гриби», «Грибний сезон», «Профілактика захворюваності та розповсюдження коронавірусної інфекції».

Взято участь в10 засіданнях комісій ТЕБ та НС при Волочиській, Городоцькій, Кам’янець-Подільській, Красилівській, Полонської, Ярмолинецькій РДА, Хмельницькій ОДА, комісії ТЕБ та НС при Волочиській міській ОТГ, Чемеровецькій ОТГ, Славутській ОТГ «Про заходи з запобігання на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Проведено заняття з персоналом Чемеровецького НВК № 2 на тему: «Організація протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID).

сайт зроблено в adgrafics