Спеціалісти Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області згідно з Планом державного моніторингу на 2020 рік проводили відбір проб харчової продукції у 18 навчальних закладах міста Хмельницького.
23 вересня 2020 року зразки готових страв на дослідження до лабораторії Держпродспоживслужби відбирали у Хмельницькій школі № 30.
За вересень місяць інспекторами було відібрано 76 проб готових страв для дослідження на калорійність, якість термічної обробки та мікробіологію, 15 проб води для дослідження на мікробіологічні, фізико-хімічні та радіологічні показники, 9 зразків хліба та хлібобулочних виробів для дослідження на фізико-хімічні, мікробіологічні показники та ГМО, 15 проб молочної продукції та 9 проб рослинної продукції на мікробіологічні та фізико-хімічні показники.
Зразки направлено до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на мікробіологічні та фізико-хімічні показники.