Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

kotel

Яким би не був ваш будинок, великим або маленьким, щоб у ньому було затишно і тепло круглий рік, необхідно надійне і зручне опалення.

Без перебільшення серцем опалення вашого будинку є котел. Він нагріває теплоносій (воду), який рухається по трубах і передає тепло в приміщення через радіатори (батареї). Саме котел буде відповідати за надійність роботи всієї системи опалення та за затишок і тепло вашого будинку в зимові морози.

Незалежно від фірми-виробника водогрійний котел являє собою найскладніший і, як наслідок, найдорожчий пристрій всієї системи опалення. Сьогодні на ринку представлені водогрійні котли практично всіх найбільших зарубіжних і вітчизняних виробників опалювальної техніки. 

При виборі опалювального котла звертають увагу на наступні моменти:

  • вид палива: тверде, рідке або газоподібне;
  • номінальна потужність котла;
  • функціональне призначення котла: для обігріву, гарячого водопостачання або того й іншого;
  • рівень автоматики котельного обладнання.

Крім перерахованих критеріїв вибору водогрійного котла, існують і інші, менш значущі, але не останні: матеріал, з якого виготовлений котел, габаритні розміри і вага котла, його вартість та ін.

Перш ніж вирушати в магазин за обладнанням для водяної системи опалення, необхідно визначитися з видом палива, на якому буде працювати водогрійний котел. Оскільки вартість палива складає основну частину експлуатаційних витрат.

Газ

Якщо до Вашого дому підведений магістральний газ або буде підведений до того часу, коли ви будете готові опалювати будинок, то, безумовно, купувати потрібно газовий котел. Наші побутові газові котли автоматичні і енергонезалежні.

При спалюванні газу виходить більше корисного тепла, ніж при спалюванні будь-якого іншого виду органічного палива, а в продуктах згоряння міститься менше шкідливих речовин, що забруднюють атмосферу. Так як спалювання газу відбувається майже повністю, залишається менше сажі, що полегшує догляд за котлом.

Крім того, водогрійні котли, що працюють на природному газі, практично не піддаються корозії і є більш довговічними, ніж твердопаливні або рідкопаливні побратими.

Рідке паливо (дизель)

Дизель – досить дорогий вид палива. Рідкопаливні котли, як і газові, повністю автоматичні. Дизельні котли дуже зручні при тимчасовій відсутності магістрального газу (будинок необхідно опалювати, але підключення газу планується через якийсь час), а також у випадках аварій на газових магістралях. Або ж газу немає і не буде в найближчому майбутньому, але з твердопаливним котлом возитися бажання немає і хочеться комфорту від автоматичної роботи опалення (приїхав додому, включив – через 20 хв тепло). Тут відразу варто зазначити, що немає ніякого шуму, а також запаху дизеля при роботі сучасних, хороших дизельних котлів. Під час роботи водогрійного котла дизельне паливо повністю випаровується, а пари палива в суміші спалюються повітрям. При цьому утворюється велика кількість сірчаних виділень, особливо при низькій температурі теплоносія.

Опалення на дизельному паливі (солярці) – незалежне, тому і найдорожче. Зберігати рідке паливо можна в спеціально обладнаному приміщенні або закопаним в землю зовні будинку. В умовах водяного опалення на рідкому паливі особливо актуально постає питання про встановлення автоматичної системи контролю, так як вона помітно допомагає заощадити теплову енергію.

Котли, що працюють на газоподібному і дизельному паливі, не вимагають додаткових часових витрат по догляду за ними, так як працюють вони автоматично протягом усього опалювального сезону. Від вас потрібні лише сезонні профілактичні роботи, які можна віддати в умілі руки працівників сервісної служби.

Дрова і вугілля

Найдешевший на сьогодні в нашій країні вид палива для опалення. Котли, що працюють на цих видах палива називають твердопаливними. Таким паливом можуть бути дрова (дерево), буре або кам’яне вугілля і т. д. Ці котли потребують вашої постійної уваги. В них необхідно періодично завантажувати паливо (підкидати дрова чи вугілля), тому повністю автоматизувати роботу твердопаливних котлів неможливо. Але з іншого боку, вони також можуть працювати незалежно від електрики.

На відміну від газових і дизельних котлів, генератори тепла, що працюють на твердому паливі (кам’яному або бурому вугіллі, коксі, деревині, торфі, сланці), вимагають багато часу і енергії. Ефективність спалювання твердого палива буде значно нижче, ніж газу і мазуту, а це значить, що ККД такого котла не перевищить 60%. Після спалювання твердого палива залишається велика кількість сажі, що робить догляд за твердопаливним котлом досить трудомістким. І, нарешті, для зберігання твердого палива потрібне додаткове приміщення, і не маленьких розмірів.

Електрика

Екологічний вид палива. Котли, що працюють на електриці, зручно, а головне доцільно використовувати паралельно з твердопаливними котлами: в цьому випадку витрати на оплату електроенергії будуть менше, а також рідше потрібно буде топити твердопаливний котел. Крім цього, суттєво знизиться витрата палива для твердопаливного котла.

Існують водогрійні котли, які повністю працюють від електричної мережі. За енерговитратами робота електричного котла – не найдешевше задоволення, але допускає масу лазівок для економії: зручну систему контролю температури, економічний режим котла, пільговий нічний тариф та ін. Головна проблема використання електричних котлів обумовлена перебоями з подачею електроенергії, але й тут є вихід – встановлення блоку аварійного живлення.

сайт зроблено в adgrafics