Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалісти відділу працювали відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік. Проведено 1 планову перевірку характеристик енергоспоживчих продуктів в тому числі: електричних ламп та світильників, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». 

Під час проведення перевірки відібрано зразки продукції для проведення їх експертизи на відповідність встановленим вимогам Технічних регламентів. 

Відповідно річного Плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, розпочато проведення 1 планової  перевірки щодо метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

Проводиться поточна робота над 3 плановими перевірками характеристик продукції з ринкового нагляду.

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 1 Рішення.

При проведенні перевірки застосовувались засоби відеофіксації.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 4 письмових звернень громадян. Крім того, 23 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав. 

Проведено 1 позапланову перевірку, про що складено відповідні документи. При проведенні перевірки застосовувались засоби відеофіксації.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 2406 га.

Також, проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в агроформуваннях області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 18 тис. га., з них: від шкідників на площі 0,3 тис.га: від хвороб на площі 1 тис.га., десикація  на площі 5,3 га., біометод застосований на площі 11,4 тис.га.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів –67;
  • карантинних сертифікатів – 12.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 161 одиниць;
  • обстеження місць вирощування, виробництва рослин та рослинних продуктів – 4997,3 га; 
  • насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур – 80 т;
  • зерна та зернопродуктів – 388 т.;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 454 т.;
  • свіжих овочів та фруктів – 143 т;
  • зрізів квітів – 89 шт.;
  • лісоматеріалів – 112,84 м3;
  • пиломатеріалів –1203,94 м3;
  • пакувальної тари з деревини – 2908 один;
  • продуктів харчування – 21 т;
  • інших об’єктів регулювання –13 т.

Проведено:

  • 3 перевірки державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. 

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Здійснено плановий захід державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва.

Проведено роз’яснювальну роботу, спрямовану на попередження порушення законодавства України в сфері насінництва, розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО з 10 суб’єктами господарювання.

Надавалась консультативна допомога агроформуванням щодо додержання технологічних та методичних вимог насінництва для забезпечення збереження сортової чистоти насінницьких посівів озимих та ярих культур, порядку визначення сортових і посівних якостей насіння, сортових і товарних якостей садивного матеріалу, придбання насіння озимих культур для посіву під урожай 2021 року.

Відділ безпечності харчових продуктів

На виконання розпорядження Головного державного інспектора ветеринарної медицини в Хмельницькій області від 20.05.2014 року № 36-і, державними ветеринарними інспекторами області проводиться ряд заходів, щодо посилення ветеринарно-санітарного контролю за якістю та безпечністю молочної сировини. В рамках проведених заходів, на протязі семи місяців поточного року, в особистих підсобних господарствах 1 234 населених пунктах області, відібрано 216 336 зразків молока коров’ячого для дослідження на приховані форми маститів від 69 630 корів, зареєстрованих у населення.

Поряд із цим, досліджено також 134 750 зразків молока, відібраних у 100 господарствах області, в яких зареєстровано 26604 корови.

Відділ державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 9 потужностей. Всього зареєстровано на території області 15420 потужностей.

Надано погодження на здійснення експорту одної партії молочної продукції та однієї партії яєць курячих в асортименті за межі держави.

Також, було проведено 10 позапланових заходів з них 4 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 6 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 1 позаплановий захід на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 5 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року щеплено проти:

- КЧС – 215006голів,

- сказу – 171195 голів, 

- сибірки -  59612 голів, 

- досліджено на туберкульоз – 150211 голів.

Проводиться збір і аналіз інформації про хід диспансеризації тварин в населених пунктах області.

Аналізується інформація щодо утилізації продукції та відходів тваринного походження.

Вивчається епізоотична ситуація по лептоспірозу та інфекційному епідедіміту ДРХ.

З початку року в результаті  роботи з профілактики АЧС  проведено 44233 бесіди, роздано 10345 інформаційних матеріалів, розклеєно 2806 листівок, проведено 55 сходів села, надруковано 13 статей в пресі, зроблено 3 виступи на телебаченні.

В ході роботи з профілактики ВПГП  проведено 29 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 89884 бесіди з населенням, 83 зустрічі з територіальними громадами, роздано 20759 інформаційних матеріалів. Організовано 1 виступ на телебаченні, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1502 населених пунктів, 88092 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 5745 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 4031 тис. гол. птиці, проведено 60 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 7131 одиницю автотранспорту, за виявлені порушення 247 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Спільно з працівниками поліції щоденно проводяться рейдові перевірки щодо дотримання карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання різних форм власності, щодо поширення коронавірусної інфекції. Проведені бесіди, вручені рекомендаційні листи.

Проведено:

- 5 позапланових та 247 комісійних обстежень;

- обстеження підприємств торгівлі, місць видалення побутових відходів, перукарень, салонів краси, ДНЗ.

-2 об’єкти на виконання Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №24 «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби»;

- обстеження 17 дитячих навчальних закладів на виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020  р. «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У 16,1% усіх обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків, надані приписи та рекомендації;

Взято участь:

- в засіданнях ТЕБ та НС при Волочиській, Городоцькій та Ізяславській РДА з питань протидії поширенню коронавірусу COVID-19%;

- в засіданні комісії з питань поводження із твердих побутових відходів на території  Нетішинської міської ОТГ.

сайт зроблено в adgrafics