Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалісти відділу працювали відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік. Проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик дитячих іграшок та характеристик електричних ламп та світильників, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». 

Під час проведення планових перевірок характеристик продукції відібрано  зразки продукції, для проведення їх експертизи (випробування), на відповідність вимогам Технічного регламенту.

Проведено аналіз повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб'єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення, зокрема взято до відома матеріали перевірки, які надіслані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області, які виконані повністю, але не результативно, оскільки, продукція вилучені з продажу, але фактично не приведена у відповідність із встановленими вимогами.

За результатами перевірки суб'єктам господарювання видано 4 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 2 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 2 Рішення.

При проведенні перевірки застосовувались засоби відеофіксації.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 8 звернень громадян, з них: 8 письмових та 1 усне. Крім того, 25 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав. 

Проведено 3 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи. При проведенні перевірки застосовувались засоби відеофіксації.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 4150 га.

Також, проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в агроформуваннях області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 47 тис. га., з них: від шкідників на площі 16 тис.га: від хвороб на площі 27 тис.га., десикація  на площі 4 га. 
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів –47;
  • карантинних сертифікатів – 14.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 135 одиниць;
  • насіння зернових, бобових, технічних та олійних культур – 18 т;
  • свіжих овочів та фруктів – 94 т;
  • лісоматеріалів – 323 м3;
  • пиломатеріалів –400 м3;
  • пакувальної тари з деревини – 2884 один;
  • продуктів харчування – 42 т;
  • виробів з деревини – 24 т;
  • іншх об’єктів регулювання –22 т.

Проведено:

  • 2 перевірки державного нагляду  (контролю) додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. 

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено роз’яснювальну роботу, спрямовану на попередження порушення законодавства України в сфері насінництва, розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО з 8 суб’єктами господарювання.

Взято участь в всеукраїнській онлайн-нараді з керівниками управлінь фітосанітарної безпеки головних управлінь Держпродспоживслужби в областях.

З метою отримання додаткових знань для використання їх у своїй повсякденній роботі та ефективнішого виконання завдань всі спеціалісти відділу проходять дистанційне навчання за темою: «Безпечне застосування пестицидів і агрохімікатів».

Відповідно до індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності державних службовців 2 фахівці відділу проходять онлайн навчання на базі платформи «Українська школа урядування».

Надавалась консультативна допомога агроформуванням щодо додержання технологічних та методичних вимог насінництва для забезпечення збереження сортової чистоти насінницьких посівів озимих та ярих культур, порядку визначення сортових і посівних якостей насіння, сортових і товарних якостей садивного матеріалу, підготовці матеріально технічної бази до приймання насіння нового врожаю.

Відділ безпечності харчових продуктів

На виконання вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини області станом на 17 липня ідентифіковано більше шести тисяч голів великої рогатої худоби, дванадцять одна тисяча товарних свиней та триста одинадцять голів кіз та овець. 

Разом з тим, слід зазначити, що офіційними ветеринарними лікарями, які здійснюють заходи із державного контролю на забійних підприємствах, проводиться внесення інформації до Єдиного державного реєстру тварин про вибуття тварин з господарства розведення і утримання, прибуття тварин до підприємства із забою та даних про забій тварин.

Відділ державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 85 потужностей. Всього зареєстровано на території області 15200 потужностей.

Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукції за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 2 голови.

Також, було проведено 23 позапланових заходів з них 8 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 15 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 7 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

Згідно звернень суб’єктів господарювання було видано за результатами позапланових заходів 2 експлуатаційних дозволи.

           На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 101 тис. голів з Республіки Польща. 

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин  по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року  щеплено проти:

- КЧС – 171016 голів,

- сказу – 122544 голови, 

- сибірки 39345 голів, 

- досліджено на туберкульоз – 134505 голів.

           Проводиться збір і аналіз інформації про хід диспансеризації тварин в населених пунктах області.

Розглянуто 3 звернення з протиепізоотичної роботи.

          З початку року в результаті  роботи з профілактики АЧС  проведено 43416 бесід, роздано 88507 інформаційних матеріалів, розклеєно 2686 листівок, проведено 55 сходів села, надруковано 12 статей в пресі, 2 виступи на телебаченні.

В ході  роботи з профілактики ВПГП  проведено 29 теоретичних і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 84206 бесід з населенням, 83 зустрічі з територіальними громадами, роздано 19808 інформаційних матеріалів. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1480 населених пунктів, 82012 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено.  Проведено 5745 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 21 птахогосподарських потужностях утримується 3945 тис. гол. птиці, проведено 57перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 6556 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 221 особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Спільно з працівниками поліції щоденно проводяться рейдові перевірки щодо дотримання карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання різних форм власності, щодо поширення коронавірусної інфекції. Проведені бесіди, вручені рекомендаційні листи.

Проведено:

- 2 позапланових та 343 комісійних обстежень;

- 5 об’єктів комунального водопостачання, 51 колодязь громадського користування;

- обстеження підприємств торгівлі, місць видалення побутових відходів, перукарень, салонів краси, ДНЗ.

-8 об’єктів  на виконання Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 року №24 «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби»;

- обстеження 5 дитячих навчальних закладів на виконання вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020  р. «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

У 28,9% усіх обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків, надані приписи та рекомендації;

- 3 заняття з персоналом закладів ресторанного господарства на тему: «Дотримання карантинних вимог під час роботи цих закладів» 

Взято участь:

- в засіданнях ТЕБ та НС при Новоушицькій, Дунаєвецькій, та Ярмолинецькій РДА з питань протидії поширенню коронавірусу COVID-19%;

- 3 засіданнях архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури ОДА. Розглянуті генеральні плани та плани зонування сільських населених пунктів сіл: Снитівки, Гречинці, Грушківці,  Бохни  Летичівського району; Западинці, Баглайки Красилівського району; Суділків, Білокриниччя, Климентовичи, Лозичне, Рудня-Новенька Шепетівського району; Дем’янківці, Гірчична Дунаєвецького району; Нижнє, Черешенька, Слобідка, Яськівці, Красносілка Деражнянського району.

сайт зроблено в adgrafics