Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відповідно до секторального плану державного ринкового нагляду на 2020 рік відділом ринкового та метрологічного нагляду за I півріччя 2020 року проведено 14 планових перевірок характеристик продукції у її розповсюджувачів та 4 позапланові виїзні (невиїзні) перевірки, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та на підставі повідомлень про продукцію, що не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик по ланцюгу постачання, відповідно до інформації з національної інформаційної системи державного ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик.

Під час проведення планових перевірок відібрано 10 зразків продукції та передано їх до випробувальних лабораторій для дослідження на відповідність встановленим вимогам Технічних регламентів.

За результатами проведених планових перевірок суб’єктам господарювання видано 31 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 8 Рішень щодо усунення формальної невідповідності, 14 Рішень щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку та 9 Рішень щодо приведення продукції у відповідність до встановлених вимог.

Проведено аналіз 30 повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб’єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення. Зокрема взято до відома матеріали перевірок, що надіслані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області, які виконані повністю, але нерезультативно, оскільки продукція: дитячі іграшки, світлотехнічна продукція, радіообладнання, електрообладнання та інші види продукції вилучені з продажу, але фактично не приведена у відповідність до встановлених вимог.

За розповсюдження та введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів, до суб’єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 35,7 тис. грн, відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Також спеціалістами відділу проведено 2 планові перевірки з метрологічного нагляду щодо дотримання 2 суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології. 

При проведенні перевірок обревізовано 239 одиниць засобів вимірювальної техніки (ЗВТ).

Перевірки проводились у сфері законодавчо регульованої метрології, а саме: торговельно-комерційні операції та розрахунки між покупцем (споживачем) і продавцем (постачальником, виробником, виконавцем). 

Під час перевірок порушень метрологічних вимог не виявлено.

сайт зроблено в adgrafics