Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Щодня спеціалісти Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюють рейди спільно з працівниками Національної поліції по перевірці дотримання карантинного режиму в закладах торгівлі, громадського харчування, громадському транспорті, закладах по обслуговуванню населення тощо. 

25-26 червня 2020 року спеціалісти управління вийшли на перевірку спільно із представником місцевих засобів масової інформації газети «Подолянин». Особливу увагу було приділено закладам громадського харчування. 

Під час перевірок наголошувалось на дотриманні вимог «Тимчасових рекомендацій щодо організацій протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину», затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020 року.

При цьому власникам закладів були роздані Пам’ятки щодо діяльності закладів, які здійснюють обслуговування на виніс та/або на відкритих літніх майданчиках.

Хочеться зазначити, що більшість закладів вимог дотримуються: наявні попереджувальні інформаційні матеріали, замовлення приймаються через QR-коди мобільних додатків, в наявності безконтактні термометри, ведеться журнал контролю термометрії персоналу, достатнє забезпечення деззасобами для рук як персоналу, так і відвідувачів та деззасобами для поверхонь, персонал забезпечений засобами індивідуального захисту, є можливість безготівкового розрахунку. Адміністрації таких закладів зацікавлені в створенні безпечних та зручних умов для відвідувачів, контролюють виконання вимог нормативних документів, бо це їх авторитет. І відвідувачі приходять з впевненістю, що можна комфортно та безпечно випити кави та поспілкуватись з друзями.

На жаль, трапляються і негативні випадки, коли відсутні будь-які попереджувальні матеріали інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі. Виявлено діючий заклад громадського харчування, який не зареєстрований в Держпродспоживслужбі відповідно до діючого законодавства. В таких випадках з власниками та персоналом проведено роз’яснювальну роботу та попереджено в найкоротший термін виправити недоліки для подальшої роботи закладу. 

За поданням інформаційної довідки спеціалістів управління представниками Національної поліції складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення за недотримання карантинних вимог.

 Picture1Picture2Picture3Picture4

сайт зроблено в adgrafics