Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кам’янець-Подільського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області провели навчання з працівниками лабораторії ВСЕ на ринку та офіційними лікарями щодо порядку та методів дослідження м’яса та м’ясопродуктів на трихінельоз та біохімічних методів дослідження м’яса.
Акцентували увагу, що найбільш точний метод діагностики трихінельозу – виділення трихінел методом перетравлювання м’язів у штучному шлунковому соку. Він може застосовуватись при дослідженні напівфабрикатів із свинини, а також ковбас, котлет, шинки, солонини, копчення та іншої продукції. При цьому методі дослідження немає потреби в диференціації личинок трихінел від саркоцист, молодих цистицерків, які найчастіше зустрічаються у м’ясі та м’ясопродуктах.
З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19 навчання відбулося із дотримання протиепідемічних заходів, введених на період карантину.