Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Спеціалістами Головного управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області було встановлено феромонні пастки в радіусі трикілометрової зони на митний пост «Славута».

Феромонні пастки – це спеціалізовані мініконтейнери, які використовуються для заманювання та відлову комах за допомогою відповідного запаху, який характерний тільки для представників відповідного виду. Пастки притягують лише тих комах, чиї феромони використовуються. В світовій практиці широко застосовують пастки з синтетичними феромонами, що дають змогу отримувати інформацію про наявність шкідників на певній території, визначати їх чисельність, динаміку розвитку, а на підставі одержаних при цьому даних планувати відповідні карантинні заходи. Пастки застосовуються у всьому світі близько 30 років. Вони не приносять шкоди людині та навколишньому середовищу.

Основною метою застосування феромонних пасток є:

  • виявлення нових вогнищ;
  • встановлення меж вогнища;
  • встановлення динаміки льоту присутніх на території області карантинних шкідників;
  • зниження чисельності карантинних організмів за допомогою феромонних пасток для створення «самцевого вакууму» та дезорієнтації самців, тобто порушення феромонного зв'язку між статями.

Для різних видів комах використовують різні конструкції пасток – все залежить від способу життя шкідника.

2020-06-22 13-22-272020-06-22 13-22-31

сайт зроблено в adgrafics