Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Надійність вхідних дверей залежить від декількох факторів – дверного полотна, коробки, петель, замка, системи візуального спостереження. Але при цьому не потрібно забувати, що двері зобов’язані забезпечувати не тільки безпеку, але і служити перепоною для холоду і шуму. Важлива умова – привабливий (респектабельний, значний) вид дверей, оскільки це той самий «одяг», за яким оцінюють внутрішній зміст.

Металеві двері

Дверне полотно таких дверей має мати товщину листа холоднокатаної сталі не менше 2 мм (вимога стандарту). Допускається зменшення цього параметра до 1,5 мм, але при цьому розмір осередку силового каркаса не може перевищувати 220 см2, деякі виробники в такому випадку проводять додаткове армування листа обробкою його внутрішньої частини рідким пінополіуретаном. 

Каркас полотна і його силові елементи виконуються з гнутого квадратного профілю з додатковими ребрами жорсткості з куточка. Кріплення замків повинно бути посилено броньованими пластинами або склянками. Саме ця конструкція забезпечує достатню стійкість до силового злому.

Теплоізоляція і захист від шуму забезпечується заповненням внутрішньої частини мінеральною ватою або пінопластом, хоча з точки зору вогнестійкості перший варіант краще. Полотно має бути забезпечено притвором, щоб приховати проміжок між дверима і коробкою.

Дверну коробку виконують зі сталі такої ж товщини, що і двері. Найнадійніший вид – це П-подібний профіль, який охоплює стіну дверного отвору. Таке кріплення не дасть можливість видавити двері всередину або назовні.

Петлі – третя ланка, яка зобов’язана гідно протистояти силовому злому. Вони повинні бути з антизрізом. Деякі моделі можуть мати приховані петлі, але їх ресурс нижче звичайних, так як вони мають додатковий елемент (важіль, плече), який приймає на себе вагу дверей.

Інтелектуальному злому протистоять замки. Їх доцільно не менше двох, з різними системами, плюс внутрішня засувка. Один замок сувальдний, інший дисковий – така пара забезпечує достатню надійність. Є й електронні замки, аж до таких моделей, які запам’ятовують біопараметри господаря, але це вже з області «кінематографічних» винаходів, так як їх вартість дорожче самих дверей. Всі замки мають різний рівень надійності навіть з одними характеристиками секретності, багато що залежить від виробника, а ціна і від репутації. Але з двох замків хоча б один повинен мати клас «вище середнього».

І звичайно, обов’язковий контроль простору перед вхідними дверима, адже найчастіше господарі відкривають двері зловмисникам самі. Двері повинні бути обладнані хоча б оком, а ще краще встановити систему відеоспостереження (у неї більший кут огляду).

Дерев’яні вхідні двері

Дерев’яний масив – досить надійна перепона силового злому, тим більше що злодії працюють тихо – відмичками. Звичайно, філенчаті двері не варто розглядати в якості вхідних, але полотно з сосни, а тим більше з дуба, не кажучи вже про червоне дерево, має достатню міцність.

Крім дерев’яного масиву: цінних порід або сосни, покритої натуральним шпоном, є двері, виконані за канадською технологією. У цьому випадку полотно набирають з витриманого хвойного бруса, «зшитого» між собою і покритого шпоном.

сайт зроблено в adgrafics