Навесні продовольчі ринки рясніють ранньою продукцією. Проте ранні овочі, фрукти та ягоди, крім користі, можуть нанести й шкоду для здоров’я. Адже така продукція вирощується в умовах закритого ґрунту, що сприяє накопиченню в ній надлишкової кількості поживних та часто шкідливих речовин. Зауважимо, що рання продукція, вирощена в парниках і теплицях, містить у в 2-3 рази більше нітратів.
Тож як захистити себе від надмірної кількості шкідливих речовин? Щоб придбати якісну та безпечну продукцію, радимо покупцям наполегливо цікавитися результатами лабораторних досліджень щодо вмісту нітратів, залишків пестицидів тощо. У продавців обов’язково повинні бути документи, що засвідчують якість та безпечність партії товару.
Також фахівці лабораторії категорично не радять купувати продукти на ринках стихійної торгівлі та не налягати на «сезонку», щоб насолода від смаку не обернулася проблемами із самопочуттям.