Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

    Тема покупки першої пари дитячого взуття у недосвідчених батьків завжди викликає багато запитань. Коли купувати першу пару: як тільки малюк почне повзати, здійматися на ніжки або коли він вже впевнено бігає? В якій моделі крихітка почуватиметься краще – з м’якою підошвою або з жорсткою, як у дорослому взутті?

    І врешті-решт, в яких випадках слід взувати дитину: тільки на вулиці чи вдома також? Для когось ці питання можуть видатися незначними, але насправді купівля першого взуття для дитини вимагає дотримання багатьох суворих правил, порушувати які категорично не можна.
   Підібрати перше взуття малюкові нелегко, але і надмірних складнощів у процесі немає. Труднощі з вибором виникають тільки в тих, хто не знає, яким вимогам має відповідати дитяче взуття. Вибирати перші моделі слід не за красивий вигляд, а за ортопедичними характеристиками.
   Перша вимога – якість верхнього матеріалу. Малюкам потрібно вибирати взуття тільки з натуральної шкіри. По-друге, підошва в сандалів повинна бути неслизькою, легкою, гнучкою в області великого пальчика і обов’язково з каблуком. Каблук для малюків грає роль підтримуючого елемента: запобігає завалюванню назад, а значить, і падінню на спину, удару головою об підлогу. Для малюка краще за все вибирати сандалики з каблучком від 5 до 15 мм, ширина якого становить приблизно третину підошви.
Далі слід звернути увагу на якість задника. У моделях для малюків він має бути жорстким і високим. Тобто ні про які низькі сандалі й мови бути не може. Задник правильною висоти необхідний для фіксації п’яти та гомілковостопного суглоба, а значить, і для запобігання випадкового вивиху стопи (не забувайте, перші кроки малюки роблять ще не зовсім впевнено). Що стосується устілок, то добре, якщо вони матимуть супінатор. Не менш жорсткі вимоги висуваються і до носової частини виробу. Сандалики мають бути закритими, щоб уникнути травмування пальців. Категорично не підходять малюкам вироби зі звуженими носами. Правильне дитяче взуття – те, в якому дитина зможе вільно ворушити пальчиками ніжок.
І остання вимога – правильний розмір. Категорично забороняється взувати малюкові завелике взуття, тим більше якщо воно має супінатор. Щоб визначити відповідний розмір, потрібно просто виміряти довжину маленької ступні. Але робити це також треба вміючи. Найточніший результат можна отримати, якщо обвести контур стопи на аркуші паперу, при цьому малюк повинен впевнено стояти на обох ніжках. Далі доведеться виміряти відбиток, до отриманої довжині додати 1-2 мм – вийде розмір перших черевичків. Ось і всі премудрості правильного вибору першого взуття для малюків
   Окремо слід поговорити про ортопедичне взуття.
По-перше, справжнє ортопедичне взуття не можна купити в звичайному магазині або на ринку. Такі моделі шиють на спецзамовлення під конкретну дитину, що має викривлення стопи.
По-друге, ортопедичні фасони не носять для профілактики, а тільки для лікування. Якщо уважно подивитися на фото ортопедичних фасонів, то стає зрозуміло, наскільки сильно вони відрізняються від звичайного взуття. Але що тоді купують батьки під маркою ортопедичних моделей для дітей? Як правило, це звичайне взуття з правильним каблуком, задником, носком, з анатомічною устілкою і супінатором, з натуральної шкіри. Користь від таких виробів очевидна, але в той же час треба розуміти різницю між лікувальним ортопедичним і анатомічно правильним взуттям. Другий варіант необхідний усім дітям, перший – тільки малюкам, що мають порушення розвитку опорно-рухового апарату.

сайт зроблено в adgrafics