Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

IMG 5907

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з представниками Комунального підприємства по зеленому будівництву та благоустрою м. Хмельницького перевірили 18 колодязів громадського користування з відбором проб води для лабораторних досліджень.

Під час перевірки спеціалістами на даних об’єктах виявлено ряд порушень санітарного законодавства. 

По результатах проведеної перевірки балансоутримувачу підготовлені приписи, інші розпорядчі документи про усунення виявлених порушень санітарних норм та правил .

Відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» зі змінами, з представниками Комунального підприємства по зеленому будівництву та благоустрою м. Хмельницького проведена роз’яснювальна робота по недопущенню виникнення та поширення випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом (COVID-19).

Продовжують здійснювати комісійні обстеження об’єктів питного водопостачання фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білогірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з представниками органів влади. 

Від початку запровадження карантинних обмежень, пов’язаних із недопущенням поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, перевірено 16 об’єктів централізованого водопостачання (водогонів) та 228 об’єктів децентралізованого (колодязів громадського користування). У 47 % усіх обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм та правил.

За результатами комісійних обстежень зафіксовано наступні порушення:

  • недотримання благоустрою території першого поясу зони санітарної охорони джерел водопостачання;
  • відсутність пробовідбірних кранів води з свердловин та водонапірних веж;
  • потреба в пофарбуванні, очищенні водонапірних веж;
  • колодязі громадського користування неогороджені, потребують часткового ремонту, відсутні підставки для відер.

Під час комісійних обстежень керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані рекомендації щодо усунення виявлених порушень та вручені інформаційні листи.

сайт зроблено в adgrafics