Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 вилучення

Шановні споживачі, Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області застерігає, що купуючи харчові продукти тваринного походження, які реалізовуються через інтернет мережу, Ви наражаєте себе на значну небезпеку.

Зазначаємо, що необроблені харчові продукти не досліджуються в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи та розповсюджуються не контрольовано. Наразі відсутня інформація про стан здоров’я тварин, від яких вони отримані та взагалі нічого не відомо про дотримання загальних гігієнічних вимог під час виробництва, зберігання та транспортування такої продукції.

Наголошуємо, що відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» м’ясо свиней, великої та дрібної рогатої худоби, кролів, птиці від подвірного забою, яйця, мед, молоко і молочна продукція домашнього виготовлення можуть реалізовуватися лише на агропродовольчих ринках після проведення досліджень лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи, які там знаходяться.

Слід зазначити, що тварини є джерелом багатьох інфекційних захворювань, які водночас небезпечні і для людей. Це трихінельоз, сибірка, сказ, сальмонельоз, лептоспіроз, бруцельоз, лістеріоз, правець.

В зв’язку із призупиненням роботи агропродовольчих ринків (крім тих, які здійснюють оптову торгівлю) закликаємо купувати харчові продукти у закладах торгівлі продовольчими товарами. Разом з тим, обов’язково звертайте увагу на наявність супровідних документів, експертних висновків чи протоколів досліджень та маркування харчових продуктів у відповідності до вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

сайт зроблено в adgrafics