Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу планових перевірок характеристик продукції не проводилося у зв’язку з набранням чинності Закону України від 17.03.20р. №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короно вірусної хвороби (COVID-19).

Ведеться робота над позаплановою перевіркою по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Проведено аналіз повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб’єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 3 звернення громадян, з них: 3 письмових. Крім того, 17 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав. 

Проведено 1 позапланову перевірку, про що складено відповідні документи. 

Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Фітосанітари

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 4153 га.

Також, проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 37,0 тис. га. Закуплено ЗЗР 182 тонн.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 84;
  • карантинних сертифікатів – 97.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 322 одиниць;
  • насіння зернових, бобових технічних культур – 121 т;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 654 тони;
  • свіжих овочів та фруктів – 157 тонн;
  • лісоматеріалів – 3477 м3;
  • пиломатеріалів – 357,5 м3;
  • вироби з деревини – 29 тонн;
  • пакувальної тари з деревини – 2669 один;
  • інші об’єкти регулювання – 19 т.

Проведено:

  • 4 перевірки державного нагляду  (контролю) додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. 

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено роз’яснювальну роботу (в телефонному режимі) з 9 суб’єктами господарювання щодо вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, запобігання обігу контрафактного насіння. Підприємствам надавались рекомендації щодо проведення сортозаміни, сортооновлення, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2020 року.

Розглянуто та взято участь у підготовці відповіді на звернення громадянина щодо внесення в перелік дозволеної торгівельної діяльності на період карантину роздрібної торгівлі насінням, садивним матеріалом та засобами захисту рослин.

Здійснювалась підготовка щомісячних  та щоквартальних звітів про роботу відділу.

Спеціалістами відділу надавалась консультативна допомога щодо порядку ведення насінництва, сертифікації насіння, проведення сортозаміни та сортооновлення.

Відділ безпечності харчових продуктів

На виконання доручення Прем’єр-міністра України № 37580/0/1-19 від 25 жовтня 2019 року за результатами селекторної наради з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти від 25 жовтня 2019 року протягом 1 кварталу 2020 року державними інспекторами проведено 24 перевірки операторів ринку, які постачають харчові продукти в заклади освіти області та вручено 17 приписів. Головним Державним інспектором винесено два рішення про вилучення з обігу 11 кг небезпечної та непридатної до споживання молочної та м’ясної продукції.  

Разом з тим, керівниками районних, міськрайонних та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькі області проведено 45 навчання із директорами закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів, контролю у критичних точках (НАССР) та 58 навчань з дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів та контролю за реалізацією заборонених харчових продуктів в навчальних закладах.

Відділ державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 25 потужностей. Всього зареєстровано на території області 14090 потужностей.

Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукції, двох партій шроту соєвого та двох партій яєць курячих в асортименті за межі держави.

Також було проведено 2 позапланових заходи  у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням.

Згідно звернень суб’єктів господарювання було видано за результатами позапланових заходів 1 експлуатаційний дозвіл на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів та 1 експлуатаційний дозвіл на право здійснення виробництва, переробки неїстівних продуктів тваринного походження.

           На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 60 тис. голів з Республіки Польща. 

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 6 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року  щеплено проти:

  • КЧС – 103050 голів,
  • сказу – 71845 голів, 
  • сибірки 14026 голів, 
  • сліджено на туберкульоз – 77076 голів,
  • досліджено на лейкоз – 48331 голова.

Проводиться збір і аналіз інформації про хід диспансеризації тварин в населених пунктах області.

Опрацьовується інформація щодо наявності поголів’я тварин в населених пунктах.

Спеціалісти державної ветеринарної медицини залучаються для роботи на карантинних постах згідно затверджених графіків.

З початку року за результатами роботи з профілактики АЧС проведено 26077 бесід, роздано 5012 інформаційних матеріалів, розклеєно 1436 листівок, проведено 32 сходи села, надруковано 9 статей в пресі.

Під час роботи з профілактики ВПГП проведено 28 теоретичне і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 57591 бесіду з населенням, 82 зустрічі з територіальними громадами, роздано 14945 інформаційних матеріали. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1262 населених пункти, 57952 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 5475 лабораторних моніторингових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 20 птахогосподарських потужностях утримується 5931 тис. гол. птиці, проведено 37 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 2314 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 101 особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.

Спільно з працівниками поліції проводяться рейдові перевірки щодо дотримання карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання різних форм власності, щодо поширення коронавірусної інфекції. Також взята участь в комісійних обстеженнях з правоохоронними органами населених пунктів, щодо заборони виїзної торгівлі, дотриманні вимог чинного законодавства в об’єктах торгівлі по профілактиці недопущення поширення корона вірусних інфекцій. Проведені бесіди, вручені рекомендаційні листи.

Проведено: 

  • 2 планових, 1 позапланове обстеження об’єкту та 428 комісійних обстежень;
  • комісійне обстеження 47 об’єктів комунального водопостачання, 372 криниці громадського користування;
  • об’єктів торгівлі та ресторанного господарства а також обстеження 1 медичного закладу. У 75,6% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил 

Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та  надані приписи та рекомендації;

  • 2 наради - бесіди щодо профілактики інфікування та поширення коронавірусу з  представниками автозаправочної станції (UPG) та працівниками швидкої допомоги Староушицької бази постійного перебування. 
  • гігієнічне навчання з ФОП, керівниками, уповноваженими особами закладів торгівлі 9 населених пунктів Новоушицького району на тему: «Правила роботи в період епідускладнень з COVID - 19».

Взято участь

  • у роботі  комісій ТЕБ і НС при 11 РДА та міста Кам’янець - Подільського щодо запобігання занесення та поширення на території міст та районів  гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.
сайт зроблено в adgrafics