Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період спеціалістами відділу планових перевірок характеристик продукції не проводилося у зв’язку з набранням чинності Закону України від 17.03.20р. №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короно вірусної хвороби (COVID-19).

Ведеться робота над позаплановою перевіркою по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Проведено аналіз повідомлень рішень, наданих (надісланих) суб’єктами господарювання, яких стосувалися такі рішення.

Ведеться робота щодо підготовки квартального звіту про результати державного ринкового нагляду за І квартал 2020 р.

Відділ захисту споживачів

Відділ захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержав 2 звернення громадян: 0 усних і 2 письмових. Крім того, згідно телефонного зв’язку 15 споживачам надані усні консультації та роз’яснення  щодо їх прав.

Проведено 1 позапланова перевірка, про що складено відповідні документи. Притягнуто до адмінвідповідальності 1 особу з накладенням штрафу на суму 0,170 тис. грн, застосовано економічні стягнення на суму 0,184 тис. грн.

Перевірки проводились із застосуванням засобів відеоспостереження.

Фітосанітари

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 2452 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 65,0 тис. га. Закуплено ЗЗР 120,2 т.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об’єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 84;
  • карантинних сертифікатів – 97.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 274 одиниць;
  • насіннєвої та товарної картоплі - 21 шт.;
  • насіння овочевих і квіткових культур – 1 т;
  • насіння зернових, бобових, технічних культур 168 т;
  • зеpна і зернопродуктів – 406 т;
  • продуктів  харчування – 202 т;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 867 т;
  • свіжих овочів та фруктів – 207 т;
  • лісоматеріалів – 4918,3 м3;
  • пиломатеріалів – 199,8 м3;
  • вироби з деревини – 24 т;
  • пакувальної тари з деревини – 1687 одиниць;
  • інші об’єкти регулювання - 59 т.

Державними фітосанітарними інспекторами проведено 5 перевірок державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин. Розміщено 1 статтю на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено позаплановий та плановий та заходи державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва.

В телефонному режимі проведено роз’яснювальну роботу з 43 суб’єктами господарювання, в тому числі з 39 фізичними особами-підприємцями, що здійснюють роздрібну торгівлю насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів. Надавались рекомендації щодо придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2020 року.

Здійснювалась підготовка щомісячних та щоквартальних звітів про роботу відділу.

Спеціалістами відділу надавалась консультативна допомога щодо порядку ведення насінництва, сертифікації насіння, проведення сортозаміни та сортооновлення.

Виконувались інші доручення керівництва (підготовка відповідей на доручення ДПСС України, тощо).

Відділ безпечності харчових продуктів

В рамках заходів державного контролю планово перевірено 113 дошкільних закладів освіти та 138 закладів загально-середньої освіти. За результатами яких видано 201 припис на усунення виявлених порушень із вказаними термінами їх виконання. Здійснюється постійний контроль за операторами ринку, які постачають в дошкільні заклади та заклади загальної середньої освіти, заклади позашкільної освіти (оздоровчі заклади для дітей та молоді) харчові продукти. Наразі зареєстровано/отримано експлуатаційний дозвіл більше 300 постачальників харчових продуктів.

Відділу державного контролю 

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 35 потужностей. Всього зареєстровано на території області 13927 потужностей.

Було проведено 7 позапланових заходів, що проводилися за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням.

Надано погодження на здійснення експорту семи партій шроту соєвого за межі держави. 

На територію області завезено поголів’я птиці в кількості 80 тис. голів з Республіки Польща та 80 тис. голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 6 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року  щеплено проти:

- КЧС – 85697 голів,

- сказу – 62798 голів, 

- сибірки 9778 голів, 

- досліджено на туберкульоз – 51008 голів,

- досліджено на лейкоз – 46524 голови.

Проводиться збір і аналіз інформації про хід диспансеризації тварин в населених пунктах області.

Опрацьовується інформація щодо наявності поголів’я тварин в населених пунктах.

Спеціалісти державної ветеринарної медицини залучаються для роботи на карантинних постах згідно затверджених графіків.

З початку року в результаті роботи з профілактики АЧС проведено 24554 бесіди, роздано 4987 інформаційних матеріалів, розклеєно 1312 листівок, проведено 32 сходи села, надруковано 8 статей в пресі.

В ході роботи з профілактики ВПГП проведено 28 теоретичне і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 52175 бесід з населенням, 79 зустрічей з територіальними громадами, роздано 13082 інформаційних матеріали. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1177 населених пунктів, 53382 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 5465 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 20 птахогосподарських потужностях утримується 5428 тис. гол. птиці, проведено 36 перевірок. 

Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 2314 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 101 особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням

санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)» , розгляд документів і оформлення Санітарних паспортівна проведення робіт з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ), розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженнясписків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження розгляд меню для закладів освіти на весняний період року.

Сумісно з працівниками поліції проводяться рейдові перевірки щодо дотримання карантинних, профілактичних та протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання різних форм власності щодо поширення коронавірусної інфекції. А також взята участь в комісійних обстеженнях з працівниками правоохоронних органів населених пунктів щодо заборони виїзної торгівлі, дотриманні вимог чинного законодавства в об’єктах торгівлі по профілактиці недопущення поширення коронавірусної інфекції. Проведені бесіди, вручені рекомендаційні листи.

Проведено: 9 планових, 7 позапланових обстежень об’єктів та 555 комісійних обстежень. На виконання Рішення Ради національної Безпеки і оборони України від 13.03.2020 р «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Доручення т .в .о. Голови Держпродспоживслужби України від 16.03.2020 р. комісійно обстежено 51 об’єкт комунального водопостачання, 457 криниць громадського користування.

Проводились обстеження об’єктів торгівлі та ресторанного господарства а також 4 медичних закладів. У 66,6 % обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил.

Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків. 

Підготовлено 10 статей в місцеву пресу на теми: «Правила самоізоляції», «Рекомендації закладам торгівлі, щодо роботи в умовах епідускладненьз COVID-19», «Коронавірусна інфекція та її профілактика».

Проведені радіолекції на теми: «Оберігайтесь кліщів», «Самоізоляція», 2 виступи на радіо «Коронавірусна інфекція: профілактика інфікування та поширення».

Проведена лекція для працівників Берездівської ОТГ «Основні вимоги до облаштування та утримання громадських криниць» і лекція для працівників КЗ «Славутська обласна туберкульозна лікарня» - «Коронавірусна інфекція: профілактика інфікування та поширення».

Підготовлено і розповсюджено Пам’ятки: «Про самоізоляцію для осіб, які очікують результати тесту на коронавірус COVID-19, або близько контактували з особами, що захворіли на COVID-19, а також для громадян , що недавно повернулись в Україну із-за кордону», «Рекомендації основних санітарно-гігієнічних заходів, направлених на запобігання поширенню на території області коронавірусу COVID-19 в закладах торгівлі».

Взято участь: в роботі комісій ТЕБ і НС при 16 РДА та міст Хмельницького і Кам’янця-Подільського щодо запобігання занесення та поширення на території міст та районів гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19.

Проведено нараду-бесіду щодо профілактики інфікування та поширення коронавірусу з Кам’янець-Подільським районним відділом поліції.

сайт зроблено в adgrafics