Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

IOD

   Проблема йоду сьогодні у всьому світі підіймається «на щит» і це робиться недаремно. На заході та півночі країни у харчових продуктах та воді вміст йоду не забезпечує добову потребу, тому необхідно штучно добавляти йод. Одним із методів ліквідації його дефіциту є вживання йодованої солі. Цей метод економічний, дешевий, простий.

   Передозування йоду веде до виникнення захворювань, спричинених його надлишком. Варто розуміти, якщо нестачу йоду і його наслідки можна вилікувати, то з надлишком значно складніше. Звісно, якщо не йдеться про запущену форму хвороби. Той же зоб розвивається як у випадку нестачі, так і при надлишку йоду. В першому випадку його не вистачає, в другому – надто багато, тому організм перестає сприймати.
   Вживаючи харчові продукти, які містять органічний йод, людина не ризикує. Навіть з’ївши багато йодовмісних продуктів (морської риби, ікри, криля чи продуктів із водоростей) передозування йодом не буде .До речі, добова норма йоду міститься в 10 грамах салату з морських водоростей.
Загалом, людина звикла до органічного йоду з дитинства. Він потрапляє в наш організм з молоком матері, м’ясом, яйцями, рибою, молоком корови, кози. Всі продукти тваринного походження містять органічний йод.
   У горіхах, як і в насінні соняшнику, мікроелементів дещо більше, ніж в інших рослинних продуктах. Тому не варто нехтувати народними методами лікування. Також варто їсти журавлину. Вона лідер за вмістом йоду серед ягід. Корисним є і морс, компоти, настоянки із цієї ягоди. Ще одне перевага журавлини – напої із неї сприяють нормалізації тиску.
   Прекрасним напоєм є узвар із груш чи інших сухофруктів.

Людмила Сачалко, провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Віньковецького районного управління

сайт зроблено в adgrafics