Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період спеціалістами відділу проведено 1 планову перевірку характеристик енергоспоживчих продуктів, в тому числі: водогрійних котлів, що працюють на рідкому чи газоподібному паливі, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».
Проводиться поточна робота по 3 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 5 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 2 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.
   За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 3 Рішення.
   За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 17,0 тис.грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».
Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 8 звернень громадян, з них: 3 письмових і 5 усних. Крім того, 27 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
Проведено 2 планові та 3 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи.
Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3925 га.
Також, проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 3,0 тис. га. Закуплено ЗЗР 143,2 тонн.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 121;
  • карантинних сертифікатів – 18.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 263 одиниць;
  • насіння та товарної картоплі –107 т;
  • садівного матеріалу – 229 шт;
  • насіння овочевих і квіткових культур – 1 т;
  • насіння зернових, бобових технічних культур – 264 т;
  • зерна і зернопродуктів – 2986 т;
  • продуктів харчування – 106 т;
  • зрізи квітів – 1096 т. шт;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 332 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 315 тонн;
  • лісоматеріалів – 365 м3;
  • пиломатеріалів – 83 м3
  • вироби з деревини – 24 тонн;
  • пакувальної тари з деревини – 3021 один;
  • інші об’єкти регулювання – 313 т.

Проведено:

  • навчання з працівниками діяльність, яких пов’язана з застосуванням, транспортуванням, пестицидами і агрохімікатами у Старокостянтинівському районі;
  • 3 перевірки державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері захисту та карантину рослин.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   Проводились планові заходи державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва, дотримання вимог законодавства у сфері щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу, дотримання вимог законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин.
   Зареєстровано та проведено роботу щодо узгодження план – схем розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур поданих 4 суб’єктами насінництва та розсадництва, що планують виробництво насіння перехреснозапильних культур на території Хмельницької області. За результатами узгодження план-схем суб’єктам насінництва та розсадництва підготовлено та надіслано листи щодо переваги при розташуванні насіннєвих посівів перехреснозапильних рослин перед іншими суб’єктами господарювання.
   Проведено роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу, а також питаннях запобігання обігу контрафактного насіння з 12 суб’єктами господарювання, в тому числі з 1 фізичною особою - підприємцем, що здійснює роздрібну торгівлю насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів.
П   ідготовлено та розміщено на сайті Головного управління інформаційний матеріал «Як купувати насіння або садивний матеріал: вірити чи краще перевірити?».
Виконувались інші доручення керівництва (підготовка відповідей на доручення ДПСС України, тощо).

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 71 планових та 12 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
Керівниками районних, міськрайонних та міського управлінь проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота як серед операторів ринку, діяльність яких пов’язана із виготовленням і реалізацією усіх видів харчових продуктів, так і серед споживачів щодо недопущення фальсифікації традиційних молочних продуктів та дотримання вимог ЗУ «2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Наразі, державними інспекторами протягом тижня ознайомлено із основними вимогами даного закону 1 виробника та 44 реалізатори харчових продуктів. Операторам ринку наголошено на адміністративній відповідальності вразі не дотримання вимог безпечності харчових продуктів, а споживачам - надано детальну інформацію щодо вимог до маркування продукції.
   Державними інспекторами області проведено обстеження відібраних закладів загальної середньої освіти згідно переліку питань, які включають загальну інформацію, дотримання вимог харчового законодавства, організацію харчування, цінові категорії, можливості меню та його збалансованість, матеріально-технічне забезпечення тощо. Наразі обстежено 21 заклад загальної середньої освіти області.

Відділу державного контролю

   Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 35 потужностей. Всього зареєстровано на території області 13892 потужності.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 80 планових заходів. Також, було проведено 21 позапланових заходи з них 12 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 9 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 12 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   В ході проведених планових заходів у трьох суб’єктів господарювання було вилучено з обігу протерміновану м’ясну сировину, ковбасні вироби, молочну продукцію та крупи.
Згідно звернень суб’єктів господарювання було видано за результатами позапланових заходів 3 експлуатаційних дозволи на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів.
Також на територію області завезено поголів’я птиці в кількості 56 тис. голів з Республіки Польща.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року щеплено проти:

  • КЧС – 69120 голови,
  • сказу – 40225 голів,
  • сибірки 6331 голову,
  • досліджено на туберкульоз – 39137 голів,
  • досліджено на лейкоз – 35842 голови.

   Взято участь у перевірці 1 тваринницького господарства.
   Проведено підготовку матеріалів для забезпечення інформативної бази працівників райдержадміністрацій.
   Проводиться формування документальної бази щодо початку комплексу обов’язкових весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних заходів.
З початку року в ході роботи з профілактики АЧС проведено 17346 бесід, роздано 4276 інформаційних матеріалів, розклеєно 959 листівок, проведено 25 сходи села, надруковано 6 статей в пресі.
   В ході роботи з профілактики ВПГП проведено 28 теоретичне і 11 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 37096 бесід з населенням, 61 зустріч з територіальними громадами, роздано 9438 інформаційних матеріалів. Організовано 1 виступ по телебаченню, 1 по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 131 групу спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 1047 населених пунктів, 42534 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 5185 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 20 птахогосподарських потужностях утримується 5280 тис. гол. птиці, проведено 28 перевірок.
   Ветеринарними фахівцями у складі 21 мобільної поліцейсько-ветеринарної групи з початку року перевірено 1832 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 82 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування на весняний період в закладах освіти, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.
Проведено:

  • заходів державного нагляду (контролю): 3 планових, 5 позапланових обстежень об’єктів та 58 комісійних обстеження. З них: 3 об’єкти комунального водопостачання, 12 - дошкільних та 8 загальноосвітніх навчальних заклади, 6 об’єктів торгівлі, 1- громадського харчування, 29 криниць громадського користування, 3 лікувально – профілактичних закладів. У 63,6% випадках виявлені порушення санітарних норм і правил. За результатами санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів, керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків та надані рекомендації;
  • 3 лекції працівникам та місцевим жителям Ганнопільської ОТГ, Крупецької ОТГ та Улашанівської ОТГ «Про запобігання особливо небезпечними, небезпечними, інфекційними хворобами та масовими отруєннями серед населення», 1 лекція – працівникам Миньковецького НВК «Про запобігання інфікуванню, поширенню та профілактиці коронавірусної інфекції», 1 лекція - працівникам складу для зберігання пестицидів і мінеральних добрив «Вимоги чинного санітарного законодавства щодо отримання і зберігання пестицидів і мінеральних добрив на складах»;
  • семінар-нараду для директорів шкіл та завідувачам дитячих навчальних закладів Війтовецької та Наркевицької ОТГ на тему: «Щодо запобігання занесення і поширення на територію України гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом та щодо організаційно-методичних заходів по забезпеченню якісного, збалансованого та безпечного харчування дітей»;
  • семінар - нараду з директорами ЗОШ, завідуючими ДНЗ Віньковецького району «Щодо профілактики захворювань викликаних коронавірусом»;
  • 3 семінари з керівниками, медпрацівниками закладів освіти з керівниками, медпрацівниками закладів освіти Антонінської ОТГ, Красилівської ОТГ та Красилівської РДА щодо запобігання та розповсюдження занесення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом та профілактики харчових отруєнь;
  • 2 семінари -навчання з керівниками, медичними працівниками Летичівської ОТГ та Меджибізької ОТГ на тему: «Як знизити ризик інфікування коронавірусом»;
  • заняття із керівниками освітніх закладів Новоушицького району з питань профілактики інфікування та поширення коронавірусу 2019-nCoV ;
  • семінарське заняття з працівниками Територіального центру соціального захисту Чемеровецької РДА на тему : «Коронавірус: профілактика інфікування і поширення »;
  • семінарське заняття з працівниками Степанівського ЗДО «Сонечко» Чемеровецького району на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил при організації роботи дошкільного навчального закладу».

Взято участь у:

  • в нараді з керівниками лікувальних закладів району, працівниками Ізяславського міжрайонного відділу лабораторних досліджень по питанню «Щодо профілактики захворювань викликаних коронавірусом»;
  • в нараді при Старосинявській РДА з керівниками агроформувань та бджолярами. «Застосування пестицидів та агрохімікатів в сльському господарстві. Недопущення випадків отруєння бджіл»;
  • у черговій 42 сесії Чемеровецької селищної ради (ОТГ), одним із питань було розглянуто ситуацію, щодо профілактики та не допущення поширення коронавірусної інфекції;
  • нараді при Теофіпольської РДА з питань профілактики захворювання людей на коронавірус 2019-nCoV ;
  • роботі тимчасової протиепідемічної комісії при Чемеровецькій РДА щодо питань роботи лікувальних закладів району на період ускладнення епідситуації захворювання на коронавірусну інфекцію, розроблено та затверджено план дій.
сайт зроблено в adgrafics