Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Інформуємо, що відповідно до частини 2 статті 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» (далі – Закон) забороняється обіг небезпечних, непридатних до споживання, неправильно маркованих харчових продуктів.

   Небезпечними вважаються харчові продукти, які є шкідливими для здоров’я та/або непридатними для споживання. Зазначені харчові продукти підлягають вилученню або ж вікликланню, відповідно до вимог цього Закону .
   Законом України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції» встановлено правові та організаційні засади вилучення з обігу, переробки, утилізації, знищення або подальшого використання неякісної та небезпечної продукції з метою недопущення негативного впливу такої продукції на життя, здоров’я людини, майно і довкілля.
   До неякісної та небезпечної продукції відноситься:

  • продукція, яка не відповідає вимогам чинних в Україні нормативно-правових актів і нормативних документів стосовно відповідних видів продукції щодо її споживчих властивостей;
  • продукція, яка не відповідає обов’язковим вимогам чинних в Україні нормативно-правових актів і нормативних документів щодо її безпеки для життя і здоров’я людини, майна і довкілля;
  • продукція, якій з метою збуту споживачам виробником (продавцем) навмисне надано зовнішнього вигляду та (або) окремих властивостей певного виду продукції, але яка не може бути ідентифікована як продукція, за яку вона видається;
  • продукція, під час маркування якої порушено встановлені законодавством вимоги щодо мови маркування та (або) до змісту і повноти інформації, яка має при цьому повідомлятися;
  • продукція, строк придатності якої до споживання або використання закінчився;
  • продукція, на яку немає передбачених законодавством відповідних документів, що підтверджують якість та безпеку продукції.

   За результатами інспектувань, проведених протягом двох місяців 2020 року, Головним Державним інспектором винесено дев’ять рішення про вилучення з обігу харчових продуктів, що не відповідають законодавству про харчові продукти.
   Наразі державними інспекторами не допущено до реалізації 144 кг небезпечних та непридатних до споживання харчових продуктів.

сайт зроблено в adgrafics