Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   20 лютого 2020 року управлінням економіки, бухгалтерського обліку та звітності Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено робочу нараду-семінар з головними бухгалтерами та спеціалістами бюджетних установ, що підпорядковані Головному управлінню Держпродспоживслужби в Хмельницькій області на тему: «Проблемні питання при затвердженні документів, що застосовуються в бюджетному процесі.

   Виконавська дисципліна. Зміни в Законі України «Про публічні закупівлі». Інші питання, в т. ч. проблемні питання виявленні при проведенні внутрішніх аудитів».
Нараду відкрив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Василь Грушко, який наголосив на важливості у налагодженні якісної та ефективної роботи бухгалтерської служби області, в тому числі, необхідності вивчення оновленого законодавства в сфері публічних закупівель, своєчасного застосування в роботі змін законодавства; дотримання в роботі стандартів бухгалтерського обліку в сфері обліку державного майна, використання запасів, нарахування заробітної плати тощо.
   Першим питанням, яке висвітлювалося на нараді було: «Огляд проблемних питань при затвердженні документів, що застосовуються в бюджетному процесі. Виконавська дисципліна.». З цього питання доповідала начальник управління економіки, бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Оксана Мельник. В наглядній формі, у вигляді презентації, було нагадано інформацію головним бухгалтерам про основні нормативно-правові акти, які регламентують процес підготовки та затвердження кошторисів, довідок про зміни до кошторису та штатних розписів бюджетних установ, наведено приклади розрахунків до кошторису та довідок змін, вказано на типові помилки при підготовці документів на затвердження, доведено до підвідомчих установ основні вимоги щодо підготовки документів. Також було наголошено на необхідності дотримання виконавської дисципліни.
   Заступник начальника управління економіки, бухгалтерського обліку та звітності, начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності – заступник головного бухгалтера Леся Галущак висвітлила для присутніх питання: «Зміни в ЗУ «Про публічні закупівлі» - на що звернути увагу та як підготуватися до нововведень.». Роз’яснено норми закону, основні терміни, покроково обговорено здійснення процедур закупівель: планування, заповнення заявки, оголошення, проведення процедур, звітування, оформлення протоколів; в т.ч. нюанси, які можуть виникати. Проінформовано за яких умов застосовується та чи інша процедура закупівлі. На прикладі електронного майданчика «Держзакупівлі онлайн» практично роз’яснено як працює система електронних закупівель, які має можливості. В ході жвавих обговорень установи ділились власним досвідом, обговорювали проблемні питання, які виникали при здійсненні закупівель, отримували відповіді.
   В рамках огляду теми «Здійснення публічних закупівель» головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності Марина Бачмага ознайомила присутніх з роботою електронного магазину Prozorro Market, це перший державний онлайн-магазин, електронний каталог якого розпочав працювати з квітня 2019 року. Була представлена презентація, на прикладі електронного майданчика «Держзакупівлі онлайн», яка показала простоту і зручність у здійсненні електронних закупок.
   Останнім питанням, яке було розглянуто на нараді, було обговорення проблемних моментів, виявлених в установах Держпродспоживслужби області в ході проведення внутрішніх аудитів, про що доповів головний спеціаліст з питань внутрішнього аудиту Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Роман Поведа. Було наголошено на дотриманні чинного законодавства в питаннях виплати матеріальних допомог, преміювання. Також спеціаліст звернув увагу головних бухгалтерів на необхідності розширяти асортимент послуг, на які поширюється сфера застосування наказу №96 Про затвердження розмірів плати за послуги з питань ветеринарної медицини, захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, які надаються органами та установами, що входять до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби при наданні платних послуг, що дасть можливість більш рентабельно використовувати матеріальні ресурси під час надання платних послуг.
   По закінченню наради Заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Валерій Колосінський резюмував основні моменти та наголосив на відповідальності за порушення законодавства в сфері здійснення публічних закупівель.
Загалом, нарада пройшла в дружній атмосфері, в активному обговоренні проблемних питань, ефективно та цікаво.

Buh1Buh2Buh3Buh4Buh5

сайт зроблено в adgrafics