На виконання Регіонального плану основних організаційно-методичних заходів по забезпеченню якісного, збалансованого та безпечного харчування дітей у закладах освіти, оздоровчих закладах Хмельницької області на 2020-2023 роки 20 лютого 2020 року у м. Нетішин Славутського району було проведено семінар на тему «Організація харчування дітей, учнів, вихованців та додержання вимог санітарно-гігієнічних правил та норм утримання закладів освіти».
Учасники семінару: спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, структурних підрозділів освіти органів виконавчих влади та органів місцевого самоврядування, керівники закладів освіти Білогірського, Волочиського, Ізяславського, Славутського, Теофіпольського, Шепетівського районів. Розглянуто ряд важливих питань, а саме:
- вимоги законодавства у сфері безпечності харчових продуктів (дотримання загальних гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами та впровадження системи НАССР);
- вимоги та підготовка тендерної документації для закупівлі харчових продуктів;
- основні порушення, які виявляються державними інспекторами Держпродспоживслужби за результатами, проведених заходів державного контролю у закладах освіти;
- основні вимоги санітарного законодавства, інших нормативно-правових документів щодо забезпечення належної організації якісного та збалансованого харчування дітей в закладах освіти.
Слід зазначити, що наступні семінари будуть також проводитися із врахуванням територіального знаходження районів.