Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   За ініціативи начальників районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено 16 нарад на тему: «Недопущення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів». В заходах взяли участь керівники та фахівці установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби області, суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур, пасічники та суб’єкти господарювання, що займаються бджільництвом, громадські організації пасічників.

   В ході нарад було висвітлено основні питання щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві, а також дотримання «Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів та агрохімікатів в народному господарстві України», видачі паспортів на склади для зберігання агрохімікатів. Також були обговорені питання щодо порядку реєстрації пасік, отримання ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, механізму дії оповіщення бджолярів системою «Гранд Експрес».
   Спеціалісти Держпродспоживслужби поспілкувалися з пасічниками та відповіли на найбільш актуальні питання щодо впливу пестицидів на життєздатність медоносних бджіл та профілактики їх отруєння засобами хімічного захисту.
   Звернули увагу представників сільськогосподарських підприємств та агроформувань району на проведення навчань працівників, робота яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами; наголосили на охороні бджіл при хімічних обробках сільськогосподарських угідь, дотриманні заходів безпеки, а також відповідальності за їх порушення, передбаченої Законом України «Про бджільництво».
   Зокрема, акцентовано увагу на обов’язковому сповіщенні власників пасік за три доби до хімічних обробок із зазначенням застосованих пестицидів та повідомлення місця (у радіусі 7 км), часу і способу проведення обробок, часу ізоляції бджіл. Також наголошено на планових обробках рослин засобами захисту.
   Для узагальнення сказаного та підведення підсумків роботи присутнім роздали пам’ятки на теми: «Профілактика та лікування хвороб бджіл», «Ветеринарно-санітарні вимоги обов’язкові до виконання», «Методичні рекомендації», «Рекомендації щодо виконання низки норм та інструкцій для убезпечення галузі бджільництва від отруєння бджіл хімікатами».

IMG 20200218 133210IMG 20200218 133211IMG 20200218 133215IMG121IMG122

сайт зроблено в adgrafics