Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Городоцьким районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 14.02.2020 р. у актовому залі Городоцької районної державної лікарні ветеринарної медицини було проведено семінар-навчання з постачальниками харчових продуктів у заклади дошкільної та загальної середньої освіти відділів освіти Городоцької міської ради, Городоцької РДА та Сатанівської ОТГ на тему «Основні принципи та вимоги до постачання харчових продуктів у заклади освіти».

   Семінар проводили спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Городоцького районного управління.
   В ході зустрічі було обговорено окремі статті Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та пункти Інструкції з організації харчування дітей, питання порядку постачання харчових продуктів до дитячих навчальних закладів; звернено увагу присутніх на дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час постачання продуктів харчування, обсяг та частоту завозу продуктів харчування та продовольчої сировини.
   Під час зустрічі фахівцями Городоцького РУ надано детальні роз’яснення з наступних питань:

  • обов’язкова реєстрація потужності (ЕД, реєстрація у державному реєстрі за наказом № 39);
  • наявність відповідних супровідних документів (товарно-транспортної накладної, додаткових документів, експертних висновків лабораторних досліджень акредитованих лабораторій);
  • дотримання температурних умов при транспортуванні продуктів харчування;
  • наявність відповідного пакування та маркування продуктів харчування;
  • впровадження системи НАССР;
  • відповідність санітарно-гігієнічним вимогам автотранспорту;
  • наявність особистих медичних книжок та санітарного одягу;
  • оформлення санітарного паспорта на транспортний засіб;
  • оформлення графіків-маршрутів постачання харчових продуктів та продовольчої сировини у дитячі навчальні заклади та погодження їх з керівниками навчальних закладів;
  • ознайомлення постачальників харчових продуктів району з переліком харчових продуктів, які заборонені для використання у дитячих навчальних закладах.

   Під час наради присутні отримали вичерпні відповіді на нагальні питання та рекомендації щодо порядку завозу харчових продуктів, недопущення порушень санітарного законодавства, профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

20200214 09031020200214 09063620200214 092936

сайт зроблено в adgrafics