Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик іграшок, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».
Проводиться поточна робота по 2 позаплановим заходам по ланцюгу постачання, які були отримані з електронного реєстру Рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції щодо походження продукції на ринок України.
   З метою виконання п .222 річного Плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, завершено перевірку АТ «Оператор Газорозподільної системи «Хмельницькгаз» з питань дотримання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності в частині додержання вимог щодо періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 11 звернення громадян, з них: 7 письмових і 4 усних. Крім того, 17 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
Із 11 розглянутих звернень громадян, 8 - вирішені на користь споживачів.
   Проведено 4 позапланова перевірки, про що складено відповідні документи.
Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3140 га.
Також, проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 2,4 тис. га. Закуплено ЗЗР 112,2 тонн.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 179;
  • карантинних сертифікатів – 27.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 282 одиниць;
  • насіння та товарної картоплі –189 т;
  • садівного матеріалу – 1107 шт;
  • насіння овочевих і квіткових культур – 2 т;
  • насіння зернових, бобових технічних культур – 2 т;
  • зерна і зернопродуктів – 3115 т;
  • продуктів харчування – 190 т;
  • зрізи квітів – 449 т. шт;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 626 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 274 тони;
  • лісоматеріалів – 240 м3;
  • пиломатеріалів – 230 м3
  • вироби з деревини – 5 тонн;
  • пакувальної тари з деревини – 2655 один.

Проведено:

  • навчання з працівниками, діяльність яких пов’язана з застосуванням, транспортуванням, торгівлею пестицидами і агрохімікатами у Волочиському районі.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   За звітний період спеціалістами відділу взято участь в семінар – навчаннях з представниками об’єднаних територіальних громад, агроформуваннями Ярмолинецького, Волочиського, Шепетівського районів. Участь в заходах взяли 47 суб’єктів господарювання, з якими проведено роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритих системах на підприємствах, в установах та організаціях агропромислового комплексу, а також питаннях запобігання обігу контрафактного насіння. Присутнім вручались Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур.
   Спеціалісти відділу пройшли підвищення кваліфікації. Розглянуто питання змін законодавства в сфері насінництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО; формування та оформлення єдиних справ проведення заходу державного нагляду (контролю); порядок внесення відомостей до ІАС; відбір контрольних проб насіння сільськогосподарських культур при здійснені заходів державного нагляду (контролю); порядок погодження та термін подання план-схем розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур до територіальних органів Держпродспоживслужби. Підведено підсумки здійснення державного нагляду (контролю) в сфері насінництва та розсадництва в 2019 році.
   Надавалась консультативна допомога щодо порядку ведення насінництва, рекомендації зберігання та сертифікації насіння, проведення сортозаміни та сортооновлення, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2020 року.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 63 планових та 5 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   Опрацьовано та проведено аналіз звітності за січень 2020 року про ветеринарно-санітарний контроль і нагляд на забійно-санітарних пунктах господарств і подвірно та в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках; про ветеринарно-санітарний нагляд та контроль на бойнях, м’ясоптахопереробних підприємствах.

Відділу державного контролю

   Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 28 потужностей. Всього зареєстровано на території області 13729 потужностей.
   Надано погодження на здійснення експорту одної партії молочної продукції та 19 партій шроту соєвого за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 5 голів.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 76 планових заходів. Також, було проведено 15 позапланових заходів з них 8 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 7 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   В ході проведених планових заходів у трьох суб’єктів господарювання було вилучено з обігу протерміновану м’ясну сировину, ковбасні вироби, молочну продукцію та крупи. Одного суб’єкта господарювання за порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму14169 грн.
   За результатами проведених заходів за зверненням двох суб’єктів господарювання було видано експлуатаційних дозволи на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження.
   Також на територію області завезено добове поголів’я птиці в кількості 80 тисяч голів з Республіки Польща

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 5 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року щеплено проти:

  • КЧС – 31762 голови,
  • сказу – 18431 голову,
  • сибірки 3537 голів,
  • досліджено на туберкульоз – 13701 голову,
  • досліджено на лейкоз – 21663 голови.

   Ведеться аналіз звітності про хід відстрілу червоної лисиці та диких кабанів.
   Протягом тижня в ході роботи з профілактики АЧС проведено7645 бесід, роздано 3137 інформаційних матеріалів, розклеєно 687 листівок, проведено 13 сходів села, надруковано 3 статті в пресі.
   Під час роботи з профілактики ВПГП організовано та проведено:

  • 21 теоретичне і 8 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці;
  • 21253 бесіди з населенням, 38 зустрічей з територіальними громадами, роздано 5812 інформаційних матеріалів;
  • 1 виступ по телебаченню, 1 - по радіо, опубліковано 40 матеріалів в засобах масової інформації. Сформовано 118 груп спеціалістів з контролю за клінічним станом птиці, обстежено 668 населених пунктів, 26358 дворогосподарств. Хворих і загиблих птиць не виявлено;
  • 415 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 20 птахогосподарських потужностях утримується 5254 тис. гол. птиці, з них перевірено 15.

   Ветеринарними фахівцями у складі 26 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 1102 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення 32 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян. Підготовка інформаційно – аналітичних матеріалів за 2019рік. Підготовка інформацій в ДПСС України.
Проведено:

  • заходів державного нагляду (контролю): 4 планових, 23 позапланових обстежень об’єктів та 43 комісійних обстеження. З них: 4 - дошкільних та 2 загальноосвітніх навчальних заклади, 6 об’єктів торгівлі, 30 криниць громадського користування. Лікувально – профілактичних закладів обстежено 28. За результатами санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів , керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків та надані рекомендації.
  • навчання з працівниками сільського господарства ТОВ «Енселко Агро» на тему «Транспортування зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» Віньковецького району.
  • семінар - нараді з бджолярами Віньковецького району, де були висвітленні питання про застосування пестицидів та агрохімікатів на території району.
  • семінар на тему: «Профілактика інфекційних захворювань (ГКІ, паразитарні захворювання, харчові отруєння)» з працівниками харчоблоків загальноосвітніх, шкільних навчальних закладів, харчоблоку Летичівької ЦРЛ, Новокостянтинівського будинку інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Летичівської ОТГ;
  • 113 лекцій та бесід з медичними працівниками та працівниками освіти з дотримання санітарного законодавства в дитячих навчальних закладах, закладах торгівлі та громадського харчування.

Взято участь у:

  • оперативній нараді ОТГ « Щодо організації комісійних обстежень навчально - виховних закладів».
  • в засіданні комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Старосинявського району.
  • санітарно - освітній роботі (підготовлені статті в місцеві газети: «Красилівський вісник» стаття - «Наслідки йододефіциту в організмі людини», Старосинявську районну газету направлена стаття « Куріння чи здоров’я – вибирайте самі», в Чемеровецьку районну газету «Нове життя» статтю про небезпеку тютюнопаління на тему: «Зробіть свій вибір», в районну газету Хмельницького району направлена стаття на тему: «Куріння чи здоров’я – вибирайте самі»).
сайт зроблено в adgrafics